|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| fırtına, hikaye, misiniz|masal, uyuyabilir, özetleri |
Fırtına Da Uyuyabilir Misiniz???|Masal Ve Hikaye Özetleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırtına Da Uyuyabilir Misiniz???|Masal Ve Hikaye ÖzetleriYıllar önce bir çiftçi, fırtınası bol olan bir tepede bir çiftlik satın almıştı Yerleştikten sonra ilk işi bir yardımcı aramak oldu![]() Ama ne yakındaki köylerden ne de uzaktakilerden kimse onun çiftliğinde çalışmak istemiyordu Müracaatçıların hepsi çiftliğin yerini görünceçalışmaktan vaz geçiyor, burası fırtınalıdır, siz de vazgeçseniz iyi olur diyorlardı ![]() Nihayet çelimsiz, orta yaşı geçkince bir adam işi kabul etti Adamınhaline bakıp 'çiftlik işlerinden anlar mısın?' diye sormadan edemedi çiflik sahibi 'Sayılır' dedi adam, 'fırtına çıktığında uyuyabilirim'![]() Bu ilgisiz sözü biraz düşündü, sonra boşverip çaresiz adamı işe aldı ![]() Haftalar geçtikçe adamın çiftlik işlerini düzenli olarak yürüttüğünü de görünce içi rahatladı Ta ki o fırtınaya kadar:Gece yarısı, fırtınanın o müthiş uğultusuyla uyandı Öyle ki, bina çatırdıyordu Yatağından fırladı, adamınodasına koştu: 'Kalk, kalk! Fırtına çıktı Herşeyi uçurmadan yapabileceklerimizi yapalım ' Adamyatağından bile doğrulmadan mırıldandı: 'Boşverin efendim, gidin yatın İşe girerken ben size fırtına çıktığında uyuyabilirim demiştim ya ' Çiftçi adamın rahatlığına çıldırmıştı Ertesi sabah ilk işi onu kovmak olacaktı, ama şimdi fırtınaya bir çare bulmak gerekiyordu![]() Dışarı çıktı, saman balyalarına koştu: A-aa! Saman balyaları birleştirilmiş, üzeri muşamba ile örtülmüş, sıkıca bağlanmıştı Ahıra koştu İneklerin tamamı bahçeden ahıra sokulmuş, ahırın kapısı desteklenmişti Tekrar evine yöneldi; evin kepenklerinin tamamı kapatılmıştı Çiftçi rahatlamış bir halde odasına döndü, yatağına yattı Fırtına uğuldamaya devam ediyordu![]() Gülümsedi ve gözlerini kapatırken mırıldandı: 'Fırtına çıktığında uyuyabilirim' Sıkıntılara zihnen (bilgi, plan), mânen (dua), maddeten (tedbir) hazırsanız, fırtına çıktığında uyuyabilirsiniz Hayatınız boyunca![]() (KIZGINLIKLA KARAR ALMAYIN, MUTLULUKTAN UÇTUĞUNUZDA SÖZ VERMEYİN ![]() İKİSİ DE SARHOŞLUK ÂNIDIR, AKIL BAŞTA DEĞİLDİR) |
|
|
|