|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hikaye, katı, yürekli, zengin|masal, özetleri |
![]() |
Katı Yürekli Zengin|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Katı Yürekli Zengin|Masal Ve Hikaye ÖzetleriKatı Yürekli Zengin Ayna ayna, güzel ayna Ayna ayna, şeker ayna Ayna ayna, cici ayna; kim neler yaşamış anlat bana Ve sevgili aynacık gece mavisinde başlamış anlatmaya Güzel bir ilkbahar sabahında, henüz kimsecikler yatağında doğrulmamışken, kuşlar o dal senin bu dal benim uçuşmaya başlamışlar bile ![]() ![]() ![]() ![]() İşte böylesine güzel bir bahar sabahında, insanlar uyanmak için hiç de zorlanmazlarmış ![]() ![]() ![]() İlkbaharın, tüm güzelliğini hediye ettiği bu memlekette herkes güleryüzlü, merhametli, konuksever ve iyi kalpliymiş ![]() ![]() ![]() Fakat bu memlekette kese kese altınları, elmasları, gümüşleri, sandık sandık incileri olan bir adam yaşarmış ki; bir kez olsun güldüğünü gören olmamış ![]() ![]() ![]() Birgün elbiseleri yıpranmış, açlıktan benzi solmuş bir adam bu katı yüreklinin evine varmış, kapısını çalmış ![]() - Bu evin sahibi çok katı yüreklidir ![]() ![]() ![]() ![]() Hizmetçi dilenciye bu sözleri söylerken evin sahibi çıkagelmiş ![]() - Kimdir beni rahatsız etmekten çekinmeyen, diye sormuş ![]() Dilenci elini uzatarak; - Efendim, ben çok açım ![]() ![]() Adam öfkeden ne yapacağını şaşırarak dilenciye haykırmış: - Sor bakalım, bu memlekette benim evimden bir dilenciye, bir lokma ekmek çıkmış mı? Var git yoluna ![]() ![]() Bu sözleri işiten zavallı dilencinin kalbi kırılmış ![]() ![]() ![]() - Ben fakirim, hiç gülmesem “niye gülmüyorsun” diye soran olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu olayın üzerinden yıllar geçmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birgün şehrin sokaklarında böyle dolaşırken, ihtişamlı bir evin karşısında durmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Olamaz! Siz, siz böyle ne hallere düştünüz ![]() Hizmetçinin sesine gelen evin sahibi, merakla sormuş: - Ne var, ne oluyor? Hizmetçi, eskiden yanında çalıştığı beyin şimdi bir dilenci olduğunu, buna çok üzüldüğünü söylemiş ![]() - Ben, bir zamanlar onun kapısını çalan yoksuldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilenci içeri alınmış, krallara layık bir şekilde ağırlanmış ![]() - Hakkınızı helâl edin efendim, demiş ![]() ![]() ![]() Bu iki insan uzun seneler beraber, o evde yaşamışlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Katı Yürekli Zengin|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Katı Yürekli Zengin|Masal Ve Hikaye Özetlerisepetçi ile zengin adam Vaktiyle bir ülkenin bir şehrinde bir sepetçi adam yaşıyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün sepetçi dükkanına çok zengin bir adam gelmiş ![]() ![]() ![]() “ Aslında üç yüz altını emeğimin karşılığı olarak istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda üç aylık süre dolmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ Sepetleri adamın evine götürsem karısı, oğlu, kızı vardır, yüz elli altın ödeyip alıverirler belki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan günler, haftalar, aylar geçmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|