![]() |
Richard Bach - Görünmeyen Yüzük |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Richard Bach - Görünmeyen YüzükGÖRÜNMEYEN YÜZÜK Sevgili Anna , davetin için teşekkür ederim ![]() ![]() ![]() ![]() Yolculuğuma tarla bülbülünün yüreğinde başladım ![]() ![]() ![]() ![]() Ta ki tarla bülbülü "Söylediklerinden yalnızca doğum gününe gitmek istediğini anladım ![]() ![]() Sustu ve baykuşun evine vardığımız sırada: "Kilometreler bizi dostlarımızdan ayırabilir mi, zaten orada sayılmaz mısın?" diye sordu ![]() Baykuşa; "Küçük Anna büyüyor ve ben bir hediye alıp onun doğum gününe gidiyorum" dedim ![]() O da uzun zaman uçtu susarak ![]() ![]() ![]() "Arkadaşını küçük bulmanı anlamıyorum" dedi ![]() "Küçük elbette, daha yetişkin değil ki" dedim, "ne var bunda anlaşılmayacak?" Baykuş derin derin baktı ve gülümsedi ![]() "Bunu iyi düşün" dedi giderken ![]() Kartala da "Küçük Anna büyüyor ve ben onun doğum gününe gitmek istiyorum" diye anlattım ![]() ![]() Sonunda: "Doğum günü ne demek, anlamıyorum" dedi ![]() ![]() Kartal kanatlarıyla bir pike yapıp, çöl kumlarına, geniş bir düzlüğe indi ve "Bütün zamanların Anna’nın yaşamı olduğuna inanmıyor musun? Anna’nın yaşamından önce de var olan zaman…" diye sordu ![]() Şahine "Küçük Anna büyüyor, ben de hediyemle onun doğum günü partisine gidiyorum" dedim ![]() ![]() "Anna yetişkin oluyor, çocukluktan bir yıl daha uzaklaşıyor, bunun anlaşılmayacak nesi var" dedim ![]() ![]() Martının bilge bir kuş olduğunu biliyordum ![]() ![]() "O zaman beni niye götürüyorsun?" dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgili Anna, artık hediyeni verebilirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sana yepyeni bir güç verecek bu yüzük ![]() ![]() ![]() Kaygılardan uzak, yaşama sevinciyle dolu, dilediğince yükselip, doyasıya kalabilirsin gökyüzünde ![]() ![]() ![]() Başlangıçta boşlukta bir güçtür bu halka ![]() ![]() halkaya ne de kuşlara ihtiyacın olmadığını fark edeceksin ![]() O gün geldiğinde hediyeleri camdan ve saçtan değil de, doğruluk ve sevgiden yapılmış şeyler olarak görebilecek bir başka arkadaşına ver yüzüğü ![]() Özgür ve mutlu uç uçabildiğince… İstersek bir gün bir yerde rastlaşırız da… Hiç bitmeyen bir bayramın ortasında ![]() |
![]() |
![]() |
|