![]() |
Eğitici Düşünce İle İlgili Güzel Masallar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eğitici Düşünce İle İlgili Güzel MasallarEğitici Düşünce İle İlgili Güzel Masallar Vadideki Nine Su akar gider denize kavuşur ![]() Ay güneşi kovalar gece olur ![]() Masal ülkesinde bir telaştır başlar: Padişah kızının bu geceki masalı hazır mıdır? Aynacık nerede? Hadi acele edin ![]() ![]() Ve sevgili aynacık son anda nefes nefese bir masal ile gelir: Kusurumuza bakmayın prensesim ![]() Adı belki de hiç duyulmamış ülkenin birinde, bir delikanlı annesiyle beraber yaşarmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir bahçeleri varmış minik evlerinin önünde ![]() ![]() ![]() radan yıllar geçmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlının annesi artık iyice yaşlanmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ninecik yemek pişiremiyor, evi temizleyemiyormuş artık ![]() - Bir tek oğlum var ![]() ![]() ![]() ![]() Güzel ninecik böyle düşünmeye devam ederken birgün oğlunu yanı başına çağırmış ![]() Ey oğul, ben hiçbir iş yapamaz oldum ![]() ![]() ![]() Delikanlı annesinin söylediklerini bir gün düşünmüş, iki gün düşünmüş… Sonun da onun da bakıma ihtiyacı olduğuna karar vermiş ![]() - Anneciğim sen nasıl istersen öyle olsun, demiş ![]() Böylece iyi kalpli, tatlı dilli, güler yüzlü bir gelin adayı aramaya başlamışlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce öyle güzel geçiyormuş ki günleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günler haftaları, haftalar ayları kovalamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Annene bakmak zorunda değiliz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı sabırla; - Nereye gidecek? Onun benden başka kimsesi yok ki, diyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama bütün bu sözlere rağmen gelin hanım, ısrarla ninenin gitmesini istiyormuş ![]() ![]() - Anneciğim, beni affet ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eğitici Düşünce İle İlgili Güzel Masallar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eğitici Düşünce İle İlgili Güzel MasallarNinecik kısık bir sesle; - Biliyorum evladım, demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı çok sevdiği annesinden ayrılmayı hiç istemiyormuş, fakat karısının sözlerini duymaktan da bıkmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Anneciğim, seni getirebileceğim tek yer burası, demiş ![]() ![]() Ninecik yüzünde minik bir tebessümle oğlunu uğurlamış: - Güle güle evladım ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı, annesini akşam vakti o vadide bırakmış evine dönmüş ![]() ![]() ![]() - Kim bilir orada ne büyük kurtlar, vahşi hayvanlar vardır ![]() ![]() Karısına da söyleniyormuş: - Yarın annemi bıraktığım yere gittiğimde, onu bulamayacağımdan eminim ![]() ![]() ![]() ![]() Karısı ise bu sözleri hiiiiç mi hiç umursamıyor, duymazlıktan geliyormuş ![]() ![]() Ertesi sabah, delikanlı koşa koşa vadiye gitmiş ![]() - Hiç olmazsa annemin kemiklerini toplayıp toprağa gömeyim, diye düşünüyormuş ![]() Fakat delikanlı vadiye vardığında gözlerine inanamamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Anne! Anne, şükürler olsun ki yaşıyorsun ![]() Güzel ninecik güler yüzle karşılamış oğlunu ![]() ![]() ![]() - Sen gittikten sonra bol bol dua ettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı, annesi her ağzını açtığında daha çok hayrete düşüyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçi rahat, sevinçle dönmüş evine ![]() ![]() - Ne! Olamaz! Çabuk benim de annemi o vadiye götür ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı annesinin ağzından dökülen altınlara şaşırmaktan vazgeçip karısının bu halini hayretle seyretmeye koyulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() - Şu keseleri de yanına al ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karısı böyle hayâl kura dursun, delikanlı vadiye doğru yola çıkmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Annen ölmüş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karısı hiçbir şey söyleyememiş ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|