![]() |
Ceviz Kabuğu|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ceviz Kabuğu|Masal Ve Hikaye ÖzetleriCeviz Kabuğu Yeşil alanı ile ünlü olan Sağlık Köyü,yine horozların sesleri ile güne uyanmıştı ![]() ![]() ![]() Köyün sakinleri çoktan kalkmış ve kahvaltılarını yapmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyün görüntüsüne uygun bir şekilde yeşile boyalı ve demirden yapılmış bir kapıdan yaşı 60 civarında olduğu tahmin edilen birisi çıkar ![]() ![]() -Dedeciğim,haydi geç kalmadan bahçemize gidelim ![]() Torununun bu işgüzarlığı dedenin hoşuna gider ve gülümseyerek konuşur: -Ahmet,senin çalışkanlığını görünce babanı hatırlıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Dede ve torun kah konuşarak kah susarak yollarına devam ederler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ahmet,öncelikli olarak bir şeyler yiyelim,işimize ondan sonra başlayalım ![]() -Peki dedeciğim,sen nasıl istersen… Getirmiş oldukları çıkınlarını açarlar ve yiyeceklerini çıkarırlar ![]() ![]() ![]() -Dedeciğim,bu yeşillikler altında karnımızı doyuruyoruz ya,bu bana müthiş bir haz veriyor… -İşin güzel tarafı,şehirlerde yaşayan insanlar bizim bu yaptığımızı senede bir kaç defa yapıyor ve buna piknik adını veriyorlar ![]() ![]() ![]() Ahmet,dedesinin bu konuşmasından bir şey anlamamış ve düşünmeye başlamıştı ![]() ![]() -Dedeciğim,anladığım kadarıyla insanların küçük şeylerden mutlu olması gerektiğini ve küçük şeyleri büyütmeyerek kavga etmemesi gerektiğini ifade ediyorsunuz…Doğru anlamış mıyım? -Doğru anlamışsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dedesinin konuşmaları Ahmet’i çok etkilemişti ve onu birkaç dakika düşünceye dalmaya itmişti ![]() -Dedeciğim,ben ceviz kabuğunu doldurmayacak güzelliklerden mutlu olacağım ve ceviz kabuğunu doldurmayacak çirkinlikleri göz ardı edeceğim ![]() Torununun bu güzel sözü dedeyi duygulandırmıştı ve torununa dönerek: -Torunum,umarım diğer insanlar da senin gibi düşünür ve bu Dünya’yı temiz ve düzgün bir şekilde torunlarına bırakmaları gerektiğini anlarlar…İşte bu duygu ceviz kabuğunu defalarca dolduracak kadar büyük bir duygudur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ceviz Kabuğu|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ceviz Kabuğu|Masal Ve Hikaye ÖzetleriCeviz Ağacı Bahçemizde çok sayıda meyve ağacı vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Babam ağaçlarla çocuğu gibi ilgilenirdi ![]() ![]() ![]() Bizim hikâyemiz ceviz ağacıyla Babam ceviz ağacını bahçeyi satın aldığı gün dikmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizim çocukluğumuz bu cevizin üstünde geçti Mahallenin çocuklarıyla saklambaç oynarken üzerine çıkar yapraklarının arkasına saklanırdık ![]() ![]() ![]() ![]() Yaz sonuna doğru cevizlerin toplanmasına sıra geldiğinde mahallenin çocukları arasında bayram havası eserdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cevizler kuruduktan sonra annem komşulara, akrabalara da dağıtırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan yıllar geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Kardeş, askerlik için biriktirmiş olduğum param bitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne yapacağımı şaşırıp kalmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çay ocağında birkaç müşterinin oturduğu bir masaya servis yapıyordum ![]() ![]() -Bana ceviz ağacı lazım ![]() ![]() ![]() Birden, aklımda şimşekler çaktı ![]() ![]() Vardığım bütün kapılardan elim boş döndü ![]() ![]() Ceviz ağacının yanına vardım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adamı buldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Çocuk mu kandırıyorsun? İstersen bedavaya versin ![]() -Keyfiniz bilir ![]() Diyerek gitti ![]() -Mecbur satacak ![]() ![]() ![]() ![]() -Senden korkulur patron ![]() Ağabeyim alış verişimize çomak sokmuştu ![]() -Ucuza kapatacaktı ![]() ![]() ![]() Tüccarı kovmasının sebebi cevizi kendi almakmış meğer ![]() ![]() Başka çarem kalmamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ceviz ağacının kesilmesine ne kadar üzüldüğümü kelimelerle anlatmam mümkün değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun yıllar geçmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Haylazlar, defolun ![]() ![]() Beni çocuk sanmıştı ![]() ![]() -Burada mı kalıyorsunuz? Adam sinirlendi ![]() -Sana ne! Adamı sakinleştirmezsem elindeki bastonla her an kafama vurabilirdi ![]() -Amcacığım, kimseye zarar verme niyetinde değilim ![]() ![]() Adam, bir ‘oof’ çekti -Güldürme beni evlat! Çocukları bile terk edip giden birine kim yardım eder? Adam bayağı dertliydi ![]() -Demek evlatların seni bu harabeye bıraktılar ![]() Adamın yanına yaklaştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Senin mi burası? -Hayır ![]() -Niçin? -Uzun hikaye ![]() -Kardeşinin evi seninde evin sayılır -Beni burada görseler bir saniye koymazlar -Burada değiller galiba? -Keşke burada olsalar da onlardan özür dilesem ![]() ![]() ![]() -Ne yaptın ki? Sinirlendi birden: -Amma da soru soruyorsun ![]() -Tüccarım ![]() Dediğimde gözleri fal taşı gibi açıldı -Sen Beni tanımıştı ![]() Evi söktürüp yenisini yaptırdım ![]() İyiliğe iyilik herkesin işi kötülüğe iyilik er kişinin işi Yetimlere, yoksullara, yaşlılara, akrabalara, darda kalmışlara yardım etmekte dinimizin emri Bir haber geldi ![]() |
![]() |
![]() |
|