![]() |
Kara Tren - Türküsü Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kara Tren - Türküsü HikayesiKARA TREN GECIKIR BELKI Birden durdu, başını öne eğdi, yere, sanki saydammışçasına toprağın binlerce metre derinindeki bir noktaya bakarak: Sanırım artık gelmez dedi& Anlamamıştım, daha doğrusu konuştuğumuz konuyla bir alaka kuramadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başını kaldırdı, önce gözlerimin taa içine, sonrada ufka baktı: Babam& dedi ![]() ![]() ![]() ![]() Yıl 1915, Osmanlı birçok cephede savaşıyor, silah, cephane, erzak, her türden levazım gerek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan savaş bütün hızıyla devam ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cepheden her gün kötü haberler geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmedi mi gördünüz mü? Mehmet oğlu Ali'yi bilir misin yiğidim? ![]() ![]() ![]() Ökkeş onbaşıyı, Kamil Çavuşu tanıyor musun acep?& De hele, öyle savuşup gitme kurban olduğum? Al sana su ![]() ![]() ![]() ![]() Aha bak bu da fotoğrafı yiğidimin, Nizipli& Hasan oğlu Kadir ![]() ![]() Allah rızası için deyiverin& Küçük Kamil'imin babasını yok mu bir gören, duyan yok mu bi haber? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kara Tren - Türküsü HikayesiNadir kavuşmaların gıptayla izlendiği, feryadı figanların, yalvarmaların arş-ı alaya çıktığı, gözpınarlarının çoktan kuruduğu, ümitlerin acıya, çaresizliğin isyanlara ve kahreden çığlıklara dönüştüğü anlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Kara tren kara yılan gelmez olaydın, Gül yarimi elimden almaz olaydın Ya da bir türküye: "Kara tren gecikir belki hiç gelmez Dağlarda salınır da derdimi bilmez Dumanım savurur halim hiç görmez Gam dolar yüreğim gözyaşım dinmez ![]() ![]() Pembe üzgün, Pembe çaresiz, Pembe bir anne ama pembe aynı zamanda bir kadın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük Kamil dedesine baba diyerek büyüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dedenin cevabı tereddütsüz ve net olur: Oğlum senin gibi Vatan ve Ezan için savaşa gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günler, yıllar geçer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukları olur ama ilk iki evladını salgın hastalıklar nedeniyle peşpeşe kaybeder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Cuma günü, yolda kalmış bir kamyon için gelirler ona ![]() ![]() Tabi ki ücret değildir önemli olan&Ama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dannnnnnnnnnnn!!!& ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kara Tren - Türküsü HikayesiÇekiç bir yana düşer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koca çilingir Kamil günlerce direnir& Dayanmalıdır, yaralılar ölmemelidir ![]() ![]() ![]() Döner de& Kafatasında avuç büyüklüğünde bir delikle yaşayacaktır ![]() ![]() ![]() Yeniden işinin başındadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün bahçede çalışmakta iken kendini tutamaz: Hadi gel evlat der,senle bir güreş tutalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tekrar güreşe tutuşurlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Galip bellidir, bir süre sonra pes eder zaten, Zor oyunu bozar evlat der nefes nefeseyken ve ekler: Bildiğim bütün oyunları denedim sana oğul ama kuvvetine gücüm yetmedi& Arıktan akan suyla üst-baş, el- yüz yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ***** Sonra başını hafifçe öne eğdi, derinlere, sanki saydammışçasına toprağın binlerce metre altında bir noktaya bakar gibi: Herhalde artık gelmez dedi& Anlamamıştım, daha doğrusu bir alaka kuramamıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başını kaldırdı, önce gözlerimin taa içine, sonra da ufukta bir yerlere baktı ve beni şu an bile delik deşik eden o sözü tekrarladı: Babam& dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baban mı gelmez?? ![]() ![]() ![]() ![]() Hep bir gün çıkar gelir, evladımmm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen bu ümidi bilir misin oğul?!& Ümit hiç bitmez, en karanlık gecede bile ufak bir mum ışığı gibi aydınlatır içini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ******* O günden sonra hızla yaşlandı babam ![]() Öldüğünde kendi elleriyle diktiği ağaçların gölgesinde namazını kılarken bile böyle dolmamıştım& Demek ki her şeyin bir zamanı varmış& Şu anda beni duyduğunu ve o nasırlı ellerinle yanaklarımı sildiğini biliyorum baba& Küçük oğlun Akkezen seni hiç unutmadı bilesin Ruhun şad olsun! Senin ve babaları, bu topraklar için toprağa düşen herkesin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|