![]() |
Ben De Gittim Bir Geyiğin Avına (Alageyik) Türkü Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben De Gittim Bir Geyiğin Avına (Alageyik) Türkü HikayesiBen De Gittim Bir Geyiğin Avına (Alageyik) Türkü Hikayesi Ben De Gittim Bir Geyiğin Avına (Alageyik) Türkü Hikayesi Ben de gittim bir geyiğin avına, Geyik çekti beni kendi dağına, Tövbeler tövbesi geyik avına, Gidin arkadaşlar kaldım kayada, Siz gidin kardaşlar kaldım burada ![]() Tövbe ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öykümüz Toroslarda geçer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sözün özü; şimdi yol yolak yapılıp, geçit olmuştur Gavur Dağları ama, vakti zamanında ala gözlü cerenler, çatal boynuzlu geyikler, kınalı keklikler, turaçlar cirit atarmış bu dağlarda ![]() ![]() ![]() Eee bir dağda keklik olur, ceren olur, geyik olur da, avcı el atmaz olur mu oraya? Adım başı bir uçurum olsa; ve de uçurumun sonu ölüm olsa, avcı avcılığını yapar ![]() ![]() ![]() ![]() Halil, dal gibi bir genç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halil'dir tutkun ava ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir yandan anası, bir yandan Zeynep ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben De Gittim Bir Geyiğin Avına (Alageyik) Türkü HikayesiAma her zaman rastgelmez Halil'in işi ![]() ![]() Ne zaman ki, bu Alageyik çıksa karşısına, o gün hiçbir av yapamaz Halil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böylesi günlerde, geyikler üstüne duyduklarını düşler bir bir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günlerden bir gün, Halil yine tüfeği omuzunda, atının sırtında tırmanmış kayalara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halil dar atmış kendini attan aşağı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben De Gittim Bir Geyiğin Avına (Alageyik) Türkü HikayesiÜçüncü günün akşamı, güvey tıraşı yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gerdek odasında da Zeynep bir bekler, iki bekler, bakar geleceği yok Halil'in ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derler ki, köy gençleri ve al duvaklı Zeynep, Halil'in düştüğü uçurumun kenarına ulaştıklarında, Halil'in sesi bir inilti gibi geliyordu uçurumun dibinden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O gün, bugündür bir ses gelir kayalıklardan ![]() ![]() ![]() Bu efsaneyi, dilden dile; kulaktan kulağa ulaştıranlar birşey daha derler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALAGEYİK Ben de gittim bir geyiğin avına, Geyik çekti beni kendi dağına, Tövbeler tövbesi geyik avına ![]() Gidin arkadaşlar kaldım kayada, Siz gidin yoldaşlar kaldım burada Ben giderken kaya başı kar idi, Yel vurdu da ılgıt ılgıt eridi, Ak bilekler taş üstünde çürüdü, Gidin arkadaşlar kaldım kayada, Siz gidin yoldaşlar kaldım burada ![]() Esvabım bohçada basılı kaldı, Tüfeğim duvarda asılı kaldı, Nişanlım da benden küsülü kaldı, Gidin arkadaşlar kaldım kayada, Siz gidin yoldaşlar kaldım burada ![]() |
![]() |
![]() |
|