![]() |
Karadır Kaşların Ferman Yazdırır - Türküsü Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadır Kaşların Ferman Yazdırır - Türküsü HikayesiKaradır Kaşların Ferman Yazdırır (Türkü Hikayeleri) Karadır kaşların ferman yazdırır, Bu aşk beni diyar diyar gezdirir, Lokman Hekim gelse, yaram azdırır, Yaramı sarmaya yar kendi gelsin ![]() Karadır Kaşların Ferman Yazdırır türküsünün kahramanı MUSTAFA TUNA ile 14 ARALIK 2002 tarihinde SEYİTGAZİ ‘deki evinde yapılan röportaj : -Sayın Mustafa Tuna yıl 1944 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Kızın babası Rum'dan dönme idi Babam ‘Ben soyuma Rum kanı katmam’ diye itiraz etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Nasıl ve kiminle kaçırdınız? -Arabacı Raşit vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ve ormanların gümbürtüsü başladı ![]() -KIZILTEPE ORMANI diyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Alıp ***ürdüler sizi ![]() ![]() ![]() -***ürdüler, tevkif ettiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Suç kız kaçırma tabii ki ? -Evet evet ![]() ![]() ![]() ![]() -Babanız araya girdi yani? |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadır Kaşların Ferman Yazdırır - Türküsü Hikayesi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadır Kaşların Ferman Yazdırır - Türküsü Hikayesi-Evet, babam araya giriyor, kızın ifade vermesini istiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Siz bu arada olayı türküye mi döktünüz? -Ben Seyitgazi’deki ilk yirmi yedi günlük hapisliğimde, sazla türküyü söylemeye başlamıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karadır Kaşların Ferman Yazdırır Karadır Kaşların Ferman Yazdırır, Aşkın Beni Diyar Diyar Gezdirir ![]() Lokman Hekim Gelse Yaram Azdırır, Yaramı Sarmaya Yar Kendi Gelsin ![]() Ormanlardan Aşağı Aşar Gezerim, Nazlı Yari Kaybettim Ağlar Gezerim ![]() Ormanların Gümbürtüsü Başıma Vurur, Nazlı Yarin Hayali Karşımda Durur ![]() Karadır Kaşların Benzer Kömüre, Yardan Ayrı Düşmek Zarar Ömüre ![]() Kollarımdan Bağlasalar Demire, Kırarım Demiri Kaçarım Yare ![]() Ormanlardan Aşağı Aşar Gezerim, Nazlı Yari Kaybettim Ağlar Gezerim ![]() Ormanların Gümbürtüsü Başıma Vurur, Nazlı Yarin Hayali Karşımda Durur ![]() Uzaklara Gittim Gelirim Diye, Tabancamı Doldurdum Vururum Diye ![]() Hiç Aklıma Gelmez Ölürüm Diye, Ölüm Ver Allah’ım Ayrılık Verme ![]() Ormanlardan Aşağı Aşar Gezerim, Nazlı Yari Kaybettim Ağlar Gezerim ![]() Ormanların Gümbürtüsü Başıma Vurur, Nazlı Yarin Hayali Karşımda Durur ![]() |
![]() |
![]() |
|