![]() |
Sevginin Gücü|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevginin Gücü|Masal Ve Hikaye ÖzetleriSEVGİNİN GÜCÜ Mavisi yeşiline karışmış, uzun uzun ağaçların gölgelerini cömertçe sunduğu, türlü türlü böceklerin, çiçeklerin yaşadığı, insanoğlunun pek az uğradığı ormanlardan birinde güzel bir göl vardı ![]() Suyu berrak mı berrak, serin mi serin ![]() ![]() ![]() hayat bulmuş boynu bükük papatya, yanıbaşında o eşsiz büyülü suyun içinde açmış olan, en az kendi kadar yalnız görünen nilüfer çiçeğine sevdalanmıştı ![]() Onun görkemli görüntüsünü, saf, masum, asaletli halini hayranlıkla seyrediyordu her gün ![]() Nilüfer çiçeği de kayıtsız değildi sevgili papatyasına karşın ![]() şarkılar söylüyorlardı birlikte ![]() unutuyorlardı şu koskoca orman içinde ![]() ![]() ![]() Tanrım, diyordu papatya içinden kimi kez ![]() Bu güzelliğin yanında benim yerim nedir ki? O suyun içinde yaşar bense toprakta ![]() ![]() ![]() Elimi uzatsam tutamam bile onu ![]() ![]() ![]() öylesine istiyorum ki onun yanında olmayı ![]() ![]() ![]() - Ey güzel çiçeğim, ey benim nilüferim seviyorum seni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sana nasıl ulaşacağımı bile bilmiyorum ![]() ![]() ![]() Evet, orada olduğunu bilmek, sesini duymak, güzelliğini görmek bile yetiyor bana ama istiyorum ki elini tutayım, güzelliğine dokunayım ![]() Gel gör ki ben bir papatyayım, sen ise bir nilüfer ![]() ![]() ![]() Ayrı dünyalarda yaşayan iki ayrı çiçek ![]() ![]() ![]() Nilüfer, karşılıksız bırakmadı papatyanın sözlerini: - Papatyaların en tatlısı, kemandan çıkan müzik aynı ama nağmeleri çıkaran teller ayrıdır ![]() ben başkayım, sen ordasın, ben buradayım diye yerinme ![]() Gönül sesine kulak ver yalnız ![]() ![]() ![]() yürekten iste ![]() ![]() ![]() ![]() ne makamı, ne mesafeleri ne de başka bir şeyi dinler ![]() ![]() ![]() Onun fermanı okunmaya başladımı her şey susar ![]() Her şey çaresiz kalır ![]() ![]() ![]() kişi kendi dışındaki güçlerin insafına kalmaz ![]() Çünkü; kendisi de güçlü bir varlık haline gelir ![]() Ruhunun derinliklerinden gelen bu ezgi güçlenmeye başladıkça kayıtsız kalamaz buna tüm evren ![]() ![]() ![]() Sen ki benim güzelliğime, aşkınla güzellik katmakta, yalnızlığımı örtbas etmektesin ![]() varolduğumu ispatlamaktasın dünyaya ![]() Şimdi kapat gözlerini sımsıkı ![]() ![]() ![]() Sıyrıl tüm düşüncelerinden ![]() ![]() ![]() Yalnızca ama yalnızca beni düşle ![]() ![]() ![]() Yanımda olduğunu, gölün sularında elimi tuttuğunu hayal et ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Göreceksin ki sevginin aşamayacağı engel yoktur! Papatya, nilüferin dediğini yaptı ![]() yalnızca onun hayalini doldurdu tüm benliğine ![]() Kendini güzeller güzeli çiçeğinin yanında farzetti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Aç gözlerini!, dedi nilüfer ![]() Paptya şaşkınlık içindeydi gözlerini açtığında ![]() Sevgili çiçeğinin yanında, gölün suları içinde bir nilüfer çiçeğiydi artık o da ![]() ![]() ![]() Sevmek ![]() ![]() ![]() İstemek ![]() ![]() ![]() Hayal etmek ![]() ![]() ![]() İnanmak ![]() ![]() ![]() Olmayacak şey yoktur! Eğer ki; bu duygulara sahipseniz ![]() ![]() ![]() Ebru TÜRKOL |
![]() |
![]() |
|