![]() |
Manda Yuva Yapmış Söğüt Dalına - Türküsü Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Manda Yuva Yapmış Söğüt Dalına - Türküsü HikayesiManda Yuva Yapmış Söğüt Dalına Oyun hakkında değişik rivayetler vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan esinlenerek: Sabahleyin erken çifte giderken, Öküzüm torbadan düşmüş gördün mü? Amanın Fazlım ![]() Daha sonra sığırların içerisindeki mandaya gözü takılır ![]() Manda yuva yapmış söğüt dalına, Yavrusunu sinek kapmış gördün mü? Amanın Fazlım ![]() Dönüşte bir sohbet esnasında bu durumu dile getirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Ersin Ekentok) Açıklama 1: Manda serin yeri seven ve sürekli su içinde kalmaktan hoşlanan bir hayvandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Manda yuva yapmış söğüt dalına Yavrusunu sinek kapmış gördün mü Açıklama 2: Bir kişi aşık olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Açıklama 3: Türkü yapıcı bir mizah yapmıştır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Manda Yuva Yapmış Söğüt Dalına - Türküsü Hikayesi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Manda Yuva Yapmış Söğüt Dalına - Türküsü HikayesiManda yuva yapmış söğüt dalına Sabahleyin erken çifte giderken, aman aman Öküzüm torbadan düşmüş, gördün mü? Amanını amanını amanını yandım Tridine tridine tridine bandım Bedavamı sandın, para virip aldım Manda yuva yapmış söğüt dalına, aman aman Yavrusunu sinek kapmış gördün mü? Amanını amanını amanını yandım Tridine tridine tridine bandım Bedavamı sandın, para virip aldım Aşağıpınar güzellerin yoludur, aman aman Tosya'da kuşak ince belin gülüdür Amanını amanını amanını yandım Tridine tridine tridine bandım Bedavamı sandın, para virip aldım |
![]() |
![]() |
|