![]() |
Yufka Kâsesinde Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Yufka Kâsesinde KöfteYufka Kâsesinde Köfte Malzemeler, Köfte Harcı için, 250 gram az yağlı kıyma 1 adet rendelenmiş kuru soğan 1 yemek kaşığı salça 1 dilim bayat ekmek içi 1 adet yumurta Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon, kekik Yufka Kâsesi için, 2 adet yufka Kürdan Hazırlanışı, Yoğurma kabına köfte için gerekli malzemeleri alın ![]() Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun ![]() Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ![]() Avucunuzun içinde yuvarlayıp düz bir tepsiye dizin ![]() Yapışmaz tavaya bir miktar yağ koyup köfteleri hafif kızartın ![]() Kızaran köftelerin soğuması için kenarda bekletin ![]() Yufkaları düz bir zemine serin ![]() Orta boy bir kâse yardımıyla yufkadan yuvarlaklar çıkarın ![]() Çıkardığınız yuvarlak yufkaları üstü üste dizin ![]() Her bir yufkanın içine bir adet köfte koyun ![]() Ağız kısmının dağılmaması için kürdanla tutturun ![]() Bol ve kızgın yağda kızartın ![]() Afiyet olsun ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|