Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kâsesinde, köfte, yufka

Yufka Kâsesinde Köfte

Eski 12-02-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Yufka Kâsesinde Köfte



Yufka Kâsesinde Köfte



Malzemeler,
Köfte Harcı için,
250 gram az yağlı kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon, kekik
Yufka Kâsesi için,
2 adet yufka
Kürdan
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına köfte için gerekli malzemeleri alın
Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Avucunuzun içinde yuvarlayıp düz bir tepsiye dizin
Yapışmaz tavaya bir miktar yağ koyup köfteleri hafif kızartın
Kızaran köftelerin soğuması için kenarda bekletin
Yufkaları düz bir zemine serin
Orta boy bir kâse yardımıyla yufkadan yuvarlaklar çıkarın
Çıkardığınız yuvarlak yufkaları üstü üste dizin
Her bir yufkanın içine bir adet köfte koyun
Ağız kısmının dağılmaması için kürdanla tutturun
Bol ve kızgın yağda kızartın
Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.