![]() |
Buhur Daği İle Kinali Ceylan'in Masali - Masal Okuyun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buhur Daği İle Kinali Ceylan'in Masali - Masal OkuyunBuhur DaĞi İle Kinali Ceylan'in Masali BUHUR DAĞI İLE KINALI CEYLAN'IN MASALI Bir varmış, bir yokmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dağ onca ağacına, çiçeğine, suyuna, taşına rağmen çok yalnızmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine öyle gecelerden bir gece, kaldırmış başını göğe, haykırıyormuş türküsünü ki; birden, bir hışırtı duymuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "İşte nicedir beklediğim, nicedir düşlediğim yarim geldi, umudum, ışığım, sevincim geldi, hoş geldi ![]() ![]() ![]() ![]() Ceylan ürkek, ceylan telaşlı, ardına bile bakmadan, seke seke gözden kaybolmuş sessizce ![]() ![]() ![]() "Sesini duydum uzak diyarlardan, yaktığın türkülerde anlattığın bendim koca dağ, Buhur Dağı! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rüzgarlar Kınalı Ceylan'ın sedasını taşıdığında Buhur Dağı'na, kara bulutlar çökmüş zirvesine ![]() ![]() ![]() "Duydum seni kınalım, duydum da duymasına, hem kendini gösterir hem de neden kaçarsın? Her gece seni söyledim ezgilerimde, seni yazdım gökyüzüne ![]() ![]() Ceylanın küçücük yüreği burkulmuş acıyla ![]() ![]() ![]() "Nedir bu hiddetin, feryadın? Nedir bu halden sual etmez gazabın? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dağ küsmüş, ceylan boynu bükük; vurmuş kendini yollara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buhur Dağı fısıldamış ardından: " Bekleyeceğim seni maralım, taşım üstünde taş kalmayıncaya, toprağımda tek bir ot bitmeyinceye değin ![]() ![]() ![]() Ay güneşi, güneş ayı kovalamış durmuş, mevsimler mevsimlere, yıllar yıllara kavuşmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Buhur Daği İle Kinali Ceylan'in Masali - Masal Okuyun |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buhur Daği İle Kinali Ceylan'in Masali - Masal OkuyunMasalcı tam da öyle bir anda, sesini verivermiş masala ![]() ![]() ![]() "Gecedir; ayrı düşmüş sevgililerin elzemi hasretleri göğsünde emziren ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günler birbiri ardına inci gibi dizilirken, hiç durmadan koşmuş ceylan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birbirlerini gördükleri ilk andaki kadar ışıltılı ve sakin bir gece, Kınalı Ceylan varmış yarinin eteklerine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey kınalım, ey güzeller güzeli ceylanım, döndün demek sonunda bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ceylan bitkin; tırmanırken dağın yamacına, devrilivermiş bedeni kurumuş dalların arasına, küçücük kınalı başını vurmuş kocaman bir taşa ![]() ![]() ![]() "Sar beni Buhur Dağı'm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve canını teslim etmiş ceylan oracıkta, nazlı gözleri kapanırken düşen iki damla yaş; yuvarlanıp dağın iyi yanına, iki ayrı ırmağa dönüşürken ![]() ![]() ![]() Buhur Dağı, tüm acılardan da büyük bir acıyla öyle sarsılmış, öyle inlemiş ki, gökyüzü yırtılmış sesinden, şimşekler çakmış, simsiyah bir yıldırım düşmüş zirvesine; ikiye bölmüş koca dağı ![]() ![]() ![]() O geceden sonra mevsim ne vakit bahara dönse, Buhur Dağı'nın ikiye ayrıldığı, Kınalı Ceylan'ın gözyaşlarından oluşan iki ırmağın kavuştuğu yerde kızıl bir gonca gül bitermiş ![]() |
![]() |
![]() |
|