![]() |
Misket|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Misket|Masal Ve Hikaye ÖzetleriMİSKET Yaşlı adam, bir konfeksiyon mağazasına ait vitrine uzun uzun baktıktan sonra, ilerideki yeşillikte oynayan çocukların en zayıfına dönerek: -Küçüüük! diye seslendi ![]() Çocuk, hafta sonlarında yaptıkları misket oyununu ilk defa kazanmış olmasına rağmen arkadaşlarını bırakıp geldi ![]() ![]() Yaşlı adam, çocuğun saçlarını okşadıktan sonra: Vitrindeki elbiseyi giymeni istemiştim, dedi ![]() uyacak mi? Çocuk, bu teklifi ilk önce şaka sandı ![]() ![]() ![]() ![]() Ama "her zaman hasta" dedikleri babasının ne kadar zor para kazandığını bildiğinden, bu işe bir kere bile itiraz etmemişti ![]() ![]() ![]() Çocuk, yaşlı adamın gösterdiği elbiseleri giydiğinde, büyümüş olduğunu ilk defa farketti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşlı adam, çocuğu sağa sola döndürdükten sonra, elbiselerin paketlenmesini istedi ![]() -Elbiseleri torunuma alıyorum, dedi ![]() için, onları bu çocuğun üzerinde denedim ![]() da ![]() ![]() ![]() Çocuk, bir anda beyninden vurulmuşa döndü ve ne diyeceğini bilemedi ![]() Ama artık büyüdüğüne göre, bir şey belli etmemeliydi ![]() ![]() Adam, elbiselerin torununa uyacağından emindi ![]() ![]() ![]() Çocuk, arkadaşlarının yanına döndüğünde, bir kenara çekilerek onları seyretmeye koyuldu ![]() ![]() Arkadaşları : -Niçin oynamıyorsun? diye sordular ![]() kazanmıştın ![]() -Çocuk, inci gibi yaslar süzülen gözlerini arkadaşlarından kaçırmaya çalışırken: -Misketlerim, bu elbiselere yakışmayacak kadar güzeldi, dedi ![]() yüzden onları, bayramlık kabanımın cebine sakladım ![]() ASLINDA HER YAŞTA AMA FARKLI SEKILLERDE HEP BIRILERI TARAFINDAN KANDIRILIP SONRA DA BIR KENARA FIRLATILMADIK MI İŞİMİZDE – DOSTLUKTA - ARKADASLIKTA - BELKI DE AILEMIZDE ![]() ![]() KİMİN UMURUNDA -BIR BASKASININ- DUYGULARI, HISSETTIKLERI VEYA KANDIRILMASI, GÖZYASLARI YA DA KALP KIRIKLIKLARI ![]() BÜTÜN BIR ÖMÜR BOYU KALAN IZLER NE YAZIK Kİ KÜLLİYEN HİÇ KİMSENİN ![]() ![]() ![]() KEŞKE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİRAZ DAHA İNSANCA, BİRAZ DAHA HASSASCA, DÜRÜSTÇE VE BİRAZ DAHA YÜREKLİCE ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|