|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hayatı, hikayeler, ibretlik, mükemmel, sevdirecek |
![]() |
Hayatı Sevdirecek Mükemmel İbretlik Hikayeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayatı Sevdirecek Mükemmel İbretlik HikayelerHayatı Sevdirecek Mükemmel İbretlik Hikayeler Ne zaman hayatında bazı şeyler taşınamaz hale gelirse, ne zaman 24 saat kısa gelmeye başlarsa, o zaman mayonez kavanozu ve 2 Fincan Kahveyi hatırlayınız! Bir gün bir profesör, elinde birkaç kutu olduğu halde derse gelir ![]() ![]() Öğrenciler ittifakla kavanozun dolduğunu ifade ederler ![]() Ne zaman hayatında bazı şeyler taşınamaz hale gelirse, ne zaman 24 saat kısa gelmeye başlarsa, o zaman mayonez kavanozu ve 2 Fincan Kahveyi hatırlayınız! Bir gün bir profesör, elinde birkaç kutu olduğu halde derse gelir ![]() ![]() Öğrenciler ittifakla kavanozun dolduğunu ifade ederler ![]() ![]() ![]() Tabii Ki kumlar da çakıl taşlarının aralarındaki boşlukları doldurur ![]() Ve tekrar öğrencilere kavanozun dolup dolmadığını sorar, Öğrenciler de koro halinde 'evet' derler ![]() Bu sefer profesör masanın altında hazır bekleyen 2 fincan kahveyi alır ve kavanoza boşaltır, Kahve de kumların arasında kalan boşlukları doldurur ![]() Profesör öğrencilerin gülüşünü destekleyerek 'eveet' Diyerek; Ben ' Bu kavanozun sizin hayatınızı simgelediğini ifade etmeye çalıştım ' Der ![]() Şöyle ki; Bu tenis topları hayatınızdaki önemli şeylerdir; aileniz, çocuklarınız, sıhhatiniz, arkadaşlarınız ve sizin için önemli olan şeylerdir ![]() Diğer şeyleri kaybetseniz de, bu önemli şeyler kalır ve hayatınızı doldurur ![]() O çakıl taşları ise daha az önemli olan diğer şeylerdir; işiniz, eviniz, arabanız vs ![]() Kum ise diğer ufak tefek şeylerdir ![]() 'Şayet Kavanoza önce kum doldurursanız ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı şey hayatımız için de geçerlidir ![]() ![]() Dikkatinizi mutluluğunuz için önem arz Eden şeylere çevirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu Ara Bir öğrenci sorar; 'Peki, O iki fincan kahve nedir?' Profesör gülerek: 'Bu soruyu bekliyordum, Hayatınız ne Kadar dolu olursa olsun, her zaman dostlarınız ve sevdiklerinizle bir fincan Kahve içecek kadar yer vardır ![]() |
![]() |
![]() |
|