![]() |
Çirkin Postacı|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çirkin Postacı|Masal Ve Hikaye ÖzetleriÇİRKİN POSTACI Dünyanın bana zindan olduğu günlerdi ![]() ağlayarak dışarı çıkmıştım ![]() ![]() ![]() ama yoktu ![]() buldum ![]() ![]() açtım ![]() ![]() ![]() ![]() sokakta ben de vardım ![]() acılarını içinde gezdiren bir insan! ![]() ![]() ![]() mektup yazacağım ![]() ![]() ![]() Mektubun sonunda da isim yazmıyordu ![]() ![]() ![]() notu ve neden "bana" yazmıştı? Aslında hoş sözlerdi ![]() ![]() ![]() deliler gibi ihtiyacım vardı ![]() gün? ![]() ![]() ![]() İlk gün kafam karışıktı ![]() yeni mektupların gelip gelmeyeceğini düşünüyordum ![]() beyaz bir zarf buldum ![]() ![]() ![]() ![]() girip okumaya başladım mektubu ![]() ![]() ![]() ![]() verdi mektup ![]() kandırır gibi yeniden okudum altı sayfayı ![]() ![]() ![]() yıllardır dertleşiyordum onunla ![]() ![]() ![]() Altıncı sayfanın sonunda diyordu ki; "Yarın yine yazacağım ![]() ![]() ![]() öbür gün yine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mektubunun sonunda, yarın yine yazacağına ait not vardı ve her gün de dediğini yapıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() görüyordum posta kutumun bugün de boş olmadığını ve gariptir; artık yapayalnız olmadığımı, kalbimin boş olmadığını hissediyordum ![]() giriyor, sıkıntılarımı eritiyor ve beni yarınlara doğru itiyordu ![]() ki; bunlar olmadan yaşayamayacağım ![]() sanki nefes alamayacağım! ![]() ![]() Vakit buldukça oturup eski mektupları bile yeniden okuyordum ![]() zamanla beraber sıkıntılarım da geçti ![]() geriye sadece eski mektuplar kaldı ![]() peydahlandı; Kimdi bu? ![]() ![]() ![]() ![]() başlamıştım ![]() ![]() ![]() Bundan emin olduğum için de, "yazılarında anlattıklarından çok" nasıl bir kalemle yazdığına, neden bu kağıdı seçtiğine, yazı stiline aklımı takmaya başladım ![]() ![]() ![]() Yazıları öylesine deva olmuştu ki bana, onunla ilgili herşey de mükemmel olmalıydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mektupların en azından nasıl biri tarafından getirildiğini görmeyi koymuştum kafama ![]() ![]() ![]() Öğle vaktine doğru sokağa giren postacıyı gördüm ![]() ![]() Mektubumu kutuya şimdi bırakmıştı, eli henüz havadaydı ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'ım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O da başını eğdi, döndü ve gitti ![]() ![]() ![]() ![]() açıp mektubumu bile alamıyordum ![]() çirkin biri mi taşımıştı? ![]() ![]() yastığımın üzerine koyduğum mektuplarıma benden önce bu adamın mı eli değmişti? ![]() ![]() ![]() yaratık karıştı diye az önce getirdiği zarfı alamıyordum ![]() çıkıp bir adım attım ![]() ![]() kızgındım ![]() ![]() baktım ![]() olmuşlardı, ama onlara da dokunamadım ![]() yakıştıramıyordum! ![]() ![]() mektup var! Almadım ![]() ![]() Bir kaç gün sonra ise kutuya bile dönüp bakmamaya başladım! ![]() ![]() Altı-yedi hafta sonra dünya yine karanlık gelmeye başladı bana ![]() morale ölürcesine ihtiyaç duymaya başladım ![]() ağırlaşmıştı yeniden ![]() ![]() mektup geldiğinde ![]() aldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() uzun zamandır ilk defa böylesine huzur içinde uyuyabilmiştim ![]() ilacımdı, biliyordum ![]() mektup geleceğini ![]() ![]() ![]() ![]() aynıydı, zarfta yine isim yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() Açtım zarfı; içindeki kısacık mektupta şunlar yazıyordu: "Sana gelmiş bir mektubu kırksekiz gün okumamakla ne kazandığını bilmiyorum ![]() ![]() ![]() sana yazmaya vaktim olmayacak ![]() gidiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Donmuş kalmıştım şimdi ![]() ![]() ![]() eve girdim ![]() bulduğum mavi göz kalemiyle, bir kağıda; "Lütfen bana tekrar yaz" yazıp posta kutuma koydum ![]() yapayalnız bekliyor! |
![]() |
![]() |
|