![]() |
Doğru Zaman|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğru Zaman|Masal Ve Hikaye ÖzetleriDOĞRU ZAMAN Amerikalı bir zengin işadamı, bir iş seyahati sırasında küçük bir Meksika koyu kasabasına uğrar ![]() ![]() "Merhaba, bu balıkları yakalamak ne kadar zamanını aldı ?" Balıkçı, tümünü bir-iki saate yakaladığını söyler ![]() ![]() ![]() Amerikalı işadamı merakla balıkçıya kalan zamanını nasıl geçirdiğini sorar ![]() "Geç vakit yatarım, sabah birazcık balık yakalarım ![]() ![]() ![]() Amerikalı gerinerek, "Benim Harvard'dan masterım var ve sana yardım edebilirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve Amerikalı devam eder, "Tabii bunları yapman için öncelikle bu küçük balıkçı kasabasını terk edip Mexico City'ye, daha sonra Los Angeles'e ve en sonunda holdingini genişletebileceğin New York'a yerleşirsin" Balıkçı düşünceli vaziyette sorar, "Peki bayım, bu anlattıklarınız ne kadar zaman alır ?" Amerikalı yanıtlar, "15-20 yıl kadar" "Peki bundan sonra efendim?" diye sorar balıkçı ![]() ![]() ![]() Amerikalı güler, "Simdi anlatacağım en iyi tarafı! Zamanı geldiğinde, şirketini halka açarsın ve şirketinin hisselerini iyi paraya satarsın! Kısa zamanda zengin olup milyonlar kazanırsın!" "Milyonlar?" der ![]() Meksikalı, "Eee ![]() ![]() ![]() Amerikalı, "Ondan sonra emekli olursun ![]() ![]() -Çok güzel de ben şu an başka ne yapıyorum ki! |
![]() |
![]() |
|