![]() |
İyilik Masalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İyilik Masalıİyilik Masalı Kafdağı'nın da ötesindeki masal ülkelerinden birinde harikalar diyarının kraliçesinin bir bebeği olmuş ![]() ![]() Kraliçe etrafındaki perilere dönerek şöyle demiş: "Bu küçük bebeğe en değerli olduğunu düşündüğümüz şeyleri hediye edin!" Birinci peri uyuyan bebeğe eğilip şöyle demiş: "Ben sihirli gücümle sana, görenin hayran kalacağı güzellik armağan ediyorum ![]() İkinci peri şöyle demiş: "Sana öyle güzel ve derin mavi gözler armağan ediyorum ki, gördüğünü anlayacak, seni göreni büyüleyeceksin ![]() Üçüncü periye gelmiş sıra: "Selvi boylu olacaksın ![]() ![]() Dördüncü peri eğilmiş beşiğe: "Çok zengin olacaksın ![]() ![]() Periler prensesi düşüncelere dalmış: "İnsanların güzelliği geçicidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Peki ama başka ne verebilirdik ki?" diye sormuş periler ![]() "Ben ona iyiliği bırakıyorum" demiş periler prensesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra periler kraliçesi uyuyan bebeğe doğru eğilmiş: "Kalbin sıcak olsun, küçük bebek,iyi ol!" |
![]() |
![]() |
|