![]() |
Dünyanın Yüzü Farklı Beğeniceksiniz:) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünyanın Yüzü Farklı Beğeniceksiniz:)hastalıktan ötürü gözleri kapanmış olan bir adam, halk şairi Seyraniye : 'bende dünyayı görecek gözmü kaldı ?' diye şikayette bulununca , söz ustası Seyrani: 'hiç üzülme dostum! ' demiş ![]() ![]() ÇANAKKALE İÇİNDE ingiliz garson ,Türk müşteriye: ' Çanakkale de çok askerimizi öldürdüğünüz için sizleri pek sevmeyiz ![]() deyince , bizimkinden gayet bir şekilde şu cevabı almış: 'Orada ne işiniz vardı?' VAPUR Necip Fazıl;vapurla Karaköy e geçerken yanına biri yaklaşıp ![]() ![]() Necip Fazıl , okuduğu kitaptan başını kaldırmadan ,'Ne diye vapura bindin ki , yüzerek geçseydinya karşıya' demiş ![]() HASTANIN YEMEĞİ Lokman Hekim e : 'hastamıza ne yedirelim?' diye sorduklarında şu cevabı vermiş: 'Acı söz yedirmeyinde ne yese olur ![]() EDEB Hz ![]() ![]() 'Edebsizlerden' YENGEÇ İLE ANNESİ 'Neden böyle yan yan yürüyorsun yavrum ?' diye sorar anne yengeç yavrusuna ve arkasından ekler: 'Düzgün yürüsene!' 'pekala anne!' der yavru yengeç , 'Sen önümden düzgün yürü , ben seni takip ederim ![]() KÜTÜKLER İÇİN KESKİN BALTA Sözlerinin sivriliği ile tanınan bir bilge kişiye yakınları , 'ifadeleriniz çok ağır geliyor , insanlar bazen kaldıramıyorlar efendim' dediklerinde şu cevabı vermiş : 'Kütükler için keskin balta gerekir ![]() KISA CEVAP Heraklit'e , 'Niçin az konuşuyorsunuz ? ' diye sormuşlar: Heraklit şu cevabı vermiş: 'Sizler bol bol gevezelik edesiniz diye ![]() ![]() ![]() İYİ YÜZME BİLMEK Çalımlı bir eda ile herkesten daha iyi yüzdüğünü iddia eden birine , filozof Aristippus şunları söylemiş: 'En küçük balıkların bile sahip olduğu bir meziyetten dolayı kendine bir pay ,bir şeref mi çıkartıyorsun?' YİĞİTLİK İlk çağlarda Sparta krallığı yapan Ageşilaus'a sormuşlar : 'Doğruluk mu daha büyük meziyettir , yiğitlik mi?' Agesilaus cevap vermiş: 'Bütün insanlar doğru olsaydı , yiğitliğe ne lüzüm kalırdı?' BEN ÇEKİLİRİM Dünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen , bir gün çok dar bir sokakta , zenginliğinden başka özelliği olmayan kibirli bir adamla karşılaşır ![]() ![]() ![]() ![]() Mağrur zengin , hor gördüğü filozofa , 'Ben bir serserinin önünden kenara çekilmem' der ![]() 'Ben çekilirim!!!!' |
![]() |
![]() |
|