Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beğeniceksiniz, dünyanın, farklı, yüzü

Dünyanın Yüzü Farklı Beğeniceksiniz:)

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyanın Yüzü Farklı Beğeniceksiniz:)

hastalıktan ötürü gözleri kapanmış olan bir adam, halk şairi Seyraniye :
'bende dünyayı görecek gözmü kaldı ?' diye şikayette bulununca , söz ustası Seyrani:
'hiç üzülme dostum! ' demiş zaten dünyada da bakılacak surat kalmadı'

ÇANAKKALE İÇİNDE
ingiliz garson ,Türk müşteriye:
' Çanakkale de çok askerimizi öldürdüğünüz için sizleri pek sevmeyiz'
deyince , bizimkinden gayet bir şekilde şu cevabı almış:
'Orada ne işiniz vardı?'

VAPUR
Necip Fazıl;vapurla Karaköy e geçerken yanına biri yaklaşıp 'Üstad' , diye sormuş ,'Peygamlere ne diye gerek duyuldu ?'Biz kendimiz aklımızla yolumuzu bulabilirdik '
Necip Fazıl , okuduğu kitaptan başını kaldırmadan ,'Ne diye vapura bindin ki , yüzerek geçseydinya karşıya' demiş

HASTANIN YEMEĞİ
Lokman Hekim e :
'hastamıza ne yedirelim?' diye sorduklarında şu cevabı vermiş:
'Acı söz yedirmeyinde ne yese olur'

EDEB
Hz Lokman'a :'Edebi kimden öğrendin?' diye sormuşlar Şu cevabı vermiş :
'Edebsizlerden'

YENGEÇ İLE ANNESİ
'Neden böyle yan yan yürüyorsun yavrum ?' diye sorar anne yengeç yavrusuna ve arkasından ekler:
'Düzgün yürüsene!'
'pekala anne!' der yavru yengeç , 'Sen önümden düzgün yürü , ben seni takip ederim'

KÜTÜKLER İÇİN KESKİN BALTA
Sözlerinin sivriliği ile tanınan bir bilge kişiye yakınları , 'ifadeleriniz çok ağır geliyor , insanlar bazen kaldıramıyorlar efendim' dediklerinde şu cevabı vermiş :
'Kütükler için keskin balta gerekir'

KISA CEVAP
Heraklit'e , 'Niçin az konuşuyorsunuz ? ' diye sormuşlar:
Heraklit şu cevabı vermiş:
'Sizler bol bol gevezelik edesiniz diye'

İYİ YÜZME BİLMEK
Çalımlı bir eda ile herkesten daha iyi yüzdüğünü iddia eden birine , filozof Aristippus şunları söylemiş:
'En küçük balıkların bile sahip olduğu bir meziyetten dolayı kendine bir pay ,bir şeref mi çıkartıyorsun?'

YİĞİTLİK
İlk çağlarda Sparta krallığı yapan Ageşilaus'a sormuşlar :
'Doğruluk mu daha büyük meziyettir , yiğitlik mi?' Agesilaus cevap vermiş:
'Bütün insanlar doğru olsaydı , yiğitliğe ne lüzüm kalırdı?'

BEN ÇEKİLİRİM
Dünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen , bir gün çok dar bir sokakta , zenginliğinden başka özelliği olmayan kibirli bir adamla karşılaşırİkisinden biri kenara çekilmedikçe geçmek mümkün değildir
Mağrur zengin , hor gördüğü filozofa , 'Ben bir serserinin önünden kenara çekilmem' der Diyojen , kenara çekilerek gayet sakince şu karşılığı verir :
'Ben çekilirim!!!!'

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com