|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
camii, hikayeleri, ikinci, mimar, osmanlı, selim, selimiye, sinan |
![]() |
İkinci Selim, Mimar Sinan Ve Selimiye Camii - Osmanlı Hikayeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İkinci Selim, Mimar Sinan Ve Selimiye Camii - Osmanlı Hikayeleriİkinci Selim, Mimar Sinan Ve Selimiye Camii Sultan İkinci Selim çok sevdiği Edirne'ye bir cami yaptırmak isteyince tabii hemen Mimar Sinan'ı çağırdı ![]() ![]() Artık, ustalığının doruğunda olan Mimar Sinan için bu pek de öyle zor bir iş değildi ![]() Selimiye Camii'nin kubbesi, Bizanslılardan kalan Ayasofya'nın kubbesinden daha büyük olacaktı! İnşaat altı yıl sürdü ve ortaya muhteşem bir eser çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mesela, İngilizlerin ünlü mimarlarından Elvis, Edirne'deki Selimiye Camiinin kubbesi ile ilgili olarak şunları söylüyor: - "Bu kubbeyi aşağı indirseniz ve içini altınla doldursanız bile, Büyük Sinan olmadan günümüzün teknolojisi ile tekrar yapamazsınız!" Balkan savaşları sırasında Bulgarlar bir ara Edine'yi işgal etmişlerdi ![]() "Bu mabedi Türklerin yaptığını bilmeseydim, Allah'ın yaratmış olduğunu söylerdim" diyerek hayranlığını belirtiyor ![]() Sonra, camiyi gezen bir Alman profesör ve mimarı da şöyle diyor: - "Kendimi bütün zamanların mimarlarından daha kaabiliyetsiz görüyorum ![]() Evet ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|