![]() |
Şirin Dede Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şirin Dede HikayesiŞİRİN DEDE Saygın bir kişiydi Selami Efendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Siz hiç Şirin Dede’yi ziyaret ettiniz mi? dedi ![]() Gençler ilk defa duydukları bu ismi oldukça merak etmişlerdi ![]() Onlardan biri : - Nerede yaşıyor bu adamcağız? Kim bu Şirin Dede? gibi Selami Efendiye bir yığın soru sordular ![]() en ufacık cevap dahi vermedi ![]() - Siz hep hazıra konmak istiyorsunuz… Ben sadece ismini veriyorum… Yerini öğrenmek de sizin göreviniz… Gençler oradan ayrıldıktan sonra Şirin Dede’nin nerede olduğunu öğrenmeye çalıştılar ![]() ![]() - Demek bir aydır onu arıyorsunuz? O benim öğretmenimdi ![]() bulunuyor ![]() ![]() Gençler vakit kaybetmeden Karacaahmet’e gittiler ![]() - Affedersiniz size bir şey sormak istiyoruz ![]() ![]() ![]() - Buyurun! - Biz Şirin Dede’yi arıyoruz ![]() ![]() ![]() - Demek Öğretmen Şirin Dede’yi arıyorsunuz? Üzerinde bulunduğunuz caddeyi hiçbir yere sapmadan takip edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gençler kendilerine bilgi veren Bekir Efendiye teşekkür ettiler ![]() - Aklıma gelmişken size bir konuyu da aktarayım ![]() ![]() ![]() mezunu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gençler oradan ayrıldıktan sonra, hiçbir güçlükle karşılaşmadan Karacaahmet Mezarlığı’na geldiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Normal insan boyundan küçük kapı gıcır gıcır ses çıkararak açıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Buyurun bir dileğiniz mi var? Gençlerden biri : - Affedersiniz, Avni Efendi siz misiniz? - Evet ![]() ![]() ![]() - “Biraz önce Bekir Amcayla görüştük ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dede’yi arıyoruz ![]() ![]() - Demek siz de Şirin Dede’yi arıyorsunuz? Yalnız yardımcı olmam size çok pahalıya mal olacak! Gençler önce birbirlerine baktılar ![]() - Meselâ kaç paraya? dediler ![]() - Dedim ya Size oldukça pahalıya mal olacak! - Olsun dediler ![]() - Madem ki öyle, tamam, dedi Avni Efendi ![]() Ve eğilerek evinin dış kapısından içeriye seslendi : - Hanım, bana üç tepsi ver! Eşinin getirdiği üç tepsiyle gençlerin yanına gelen Avni Efendi : - Bakın siz üç kişisiniz Elimde de üç tepsi var Her biriniz bir tepsiye cüzdanlarınızı ve paralarınızı bırakın Gençler tekrar şaşkın bir şekilde birbirlerinin yüzlerine baktılar ![]() ![]() ![]() Onlara kendisini takip etmelerini söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gençler Şirin Dede’nin dirisiyle karşılaşmayı beklerken, çıka çıka karşılarına ölüsü, yani mezarı çıkmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bakın şu mezar taşına Şirin Dede’nin sağlığında öğrencilerine sık sık söylediği bir söz var “ilmi önce en yakınınızda arayın!” Gençler kendilerine gerekli olan dersleri almışlardı ![]() - Sizin ilk konuştuğunuz Selami Efendiyi ben de tanıyorum ![]() kültürlü kişileri bir ilkokul mezunu olarak yanlışlığa sevk etmemek için, fazla konuşmamış, sorularınıza sizin seviyenizden aşağıda cevaplar vermemiş, sizi aldatmaktan da sakınmış olacak ki, sizi Şirin Dede’ye göndermiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Merak etmeyin bana verdiklerinizi size aynen iade edeceğim ![]() ![]() Gençler verdikleri cüzdan ve paralarını geri alarak Avni Efendiyle vedalaştılar ![]() Paylaşımcı: Üzeyir Lokman ÇAYCI |
![]() |
![]() |
|