![]() |
Hoşçakal Yağmur...|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hoşçakal Yağmur...|Masal Ve Hikaye ÖzetleriHoşçakal Yağmur ![]() ![]() ![]() Demir kapı büyük bir gürültüyle kapandığında artık özgürdü ![]() Gökyüzüne baktı, derin bir nefes aldı ![]() ![]() Cadde boyunca bir daha geriye bakmadı ![]() Yaşadığı şehre geldiğinde akşam olmak üzereydi ![]() ![]() Yorucu da olsa aradığı mezarı buldu ![]() solmaya yüz tutan çiçekleri suladı ![]() ömründe hiç görmediği, sekiz yaşındaki bir kızın resmiydi bu ![]() Resmin altında kendisine lanetler yağıyordu ![]() yanaklarından süzülüp mezar taşına damladı ![]() diye mırıldandı “ben de ![]() ![]() ![]() Sabah olduğunda bankadaki bütün parasını çekti ![]() Elektriğini, suyunu ve telefonunu açtırdı ![]() ![]() Telekom amirliğine bir dilekçe yazdı ![]() bir şeyi yoktu ![]() Parası bir süre daha yeterdi ![]() ![]() Babadan kalma evini, arabasını satar, başka bir şehirde yeni bir iş kurardı kendine ![]() ![]() Aslında kaldırmıştı soru işaretlerini, son bir konuşması vardı, hazırlanmalıydı, tüm delilleri toplamalıydı ![]() ![]() Arkadaşlarından bir kaçına rastladı ![]() ![]() “Yapabileceğimiz bir şey varsa ![]() ![]() ![]() ![]() Yedi sekiz ay içinde nasıl da bitmişti her şey ![]() Bu şehir bir karabasan gibi çöküyordu üzerine ![]() ![]() ![]() ![]() Teşekkür edip ayrıldı ![]() Dilekçesine cevap yirmi gün sonra geldi: “Son sekiz ay içinde kayıt dışı hiçbir ücret alınmadığı, yapılan telefon görüşmelerinin ekte listesinin verildiği ![]() ![]() ![]() İki telefon numarasının altını çizdi ![]() ![]() Tutuklanmadan birkaç saat önce ![]() ![]() Saat dokuza geliyordu ![]() ![]() Kapının ziline dokunmadan elindeki adresi bir kez daha kontrol etti ![]() Evvet, elindeki adres burasıydı ![]() ![]() ![]() Yavaşça zile dokundu ![]() ![]() Kapıdaki eski sevgilisiydi ![]() - Yanlış geldim galiba, diyebildi usulca, ben Cihan’ı aramıştım ![]() - Hayır, yanlış gelmedin ![]() ![]() dedi Yağmur başını yere eğerek ![]() Elini Yağmur’un çenesine uzatıp, yere eğilen başını yukarıya kaldırdı ![]() Gözlerinin derinliklerine baktı bir süre ![]() süzülen yaşlarını sildi ![]() ![]() Daha fazla dayanamadı, dışarıya fırladı ![]() Büroya gelene kadar türlü türlü düşenceler geldi geçti beyninden ![]() Bazen sinirlendi, bazen duygulandı, için için ağladı ![]() Cihan’ı vurma duygusu yavaş yavaş kapladı yüreğini ![]() “Bana bunu da mı yapacaktın Cihan?” diye söylendi kendi kendine ![]() Yağmur’un acısı iki ucu keskin sivri bir hançer gibi saplandı yüreğine ![]() Karmakarışık duygular içinde büroya vardı ![]() ![]() Korhan’ı görünce ayağa kalktı, yüzündeki duygu karmaşasını anladı hemen, alttan almaya çalıştı: - Oooo geçmiş olsun dostum, hoş geldin, gel, şöyle otur ![]() (Dışarıya seslenerek) Oğlum hadi bize çay söyle, eski dostlar şöyle karşılıklı muhabbete dalsın biraz ![]() Nerdesin sen ya! diyerek döndü Korhan’a ![]() neden uğramadın? Bekledim seni ![]() ![]() ![]() ![]() Kısmet bu güneymiş ![]() ![]() ![]() ![]() - Ve Yağmur’un şerefine değil mi Cihan? İşlemediği bir suçtan iftiranla içerde yatan dostunun şerefine, devam edeyim mi? ![]() ![]() - Ne diyorsun sen ya, diyerek şaşkın gözlerle baktı Korhan’a ![]() - Rol yapmayı kes artık, o gözlerle de bakma bana ![]() aplatlık var o gözlerde ![]() ![]() ![]() O gece yoldaydım ama o kazayı ben yapmadım ![]() ![]() Ama cezasını ben çektim ![]() ![]() günlerce, haftalarca düşündüm ![]() bütün kapılar sana açılıyordu ![]() dostum bunu yapamaz dedim ama dedim ya yollar hep sana çıkıyordu ![]() Zamanla içimdeki nefreti öldürdüm, sana olan kızgınlığım, kırgınlığım, nefretim ya da adı her neyse, geçti, bütün korlar soğudu, küle dönüştü ![]() Kabul etmek zordu ama ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece son bir konuşma yapmak istedim seninle ![]() Her şeyin farkında olduğumu bilmeni istedim ![]() Telekoma, senin adına bir dilekçe yazdım ![]() ![]() Yaptığın görüşmelerin hepsi burada ![]() ![]() Kazadan birkaç saat önce yapılan görüşmeler de ![]() Biri polise, diğeri savcılığa ![]() diye bağırmaya başladı Cihan’ın yakasına yapışarak ![]() - Anlatacağım, anlatacağım, diyebildi Cihan ![]() Korhan’ın ellerinden kurtulmaya çalışarak ![]() ![]() Sonra istersen vur beni, istersen polise ya da savcıya, kime gidersen git ![]() Ama otur dinle beni ![]() ![]() Aynı sıralarda oturduk, aynı mahallede büyüdük ![]() okulda aynı sırada oturmak için yarışırlardı ![]() ![]() Sen onları görmezdin ![]() ![]() Senden daha yüksek bir not alsam dünyalar benim olurdu ![]() Bir kız bana baksa uçardım ![]() onların konuşmalarını duyar, sinirimden kudururdum ![]() Bu güne kadar her an, her saniye senden intikam alma duygularıyla yaşadım ben ![]() Hiç bir zaman dostun olmadım senin ![]() bütün ilişkilerini bozmaya çalıştım ![]() tüm olumsuzlukları ben tezgahladım ![]() ![]() Ne yapar eder, en az zararla sıyrılırdın içinden ![]() inan ki değilim ![]() ![]() ![]() Bir gün bile gelmedin evime ![]() ![]() O gece, evvet kazanın olduğu o gece, işte dedim, tam fırsatı ![]() Kessinlikle kendini kurtaramaz ![]() ![]() Güneş yeni batmıştı, alaca karanlıktı hava ![]() küçük kızı birden önümde gördüm ![]() ![]() Kızın arabanın üzerinden arkaya geçişini gürdüm ![]() ![]() Basıp gittim ![]() ![]() Bu defa kurtulamaz dedim ![]() ![]() Ve polisi arayıp senin plakanı verdim ![]() ![]() Senin adına konuştum onunla, kendi suç itirafımı yaptım ![]() Seni içeri götürürlerken, ben barda tutuklanışını kutluyordum ![]() Hadi şimdi git, git polise durumu anlat ![]() ![]() Boyun bir karış uzasın yine ![]() ![]() ![]() ![]() Ne duruyorsun be, anlattım işte her şeyi ![]() ![]() Gözleri kan gölü olmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Peki ya Yağmur? Ona neden yaptın bunu ![]() - Yağmur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Senden ayırmak için elimden geleni yaptım ![]() ![]() ayıramıyordum sizi ![]() ![]() Sonra ben gittim cafeye ![]() ![]() Sen gelmedikçe o içiyordu ![]() ![]() Deliye döndü, inanmak istemedi ![]() ![]() O gece senden nefret etti ![]() ![]() ![]() Sen ertesi gün tutuklandın ![]() ![]() Tutuklandığından haberi yok ama hiç unutmadı seni ![]() ![]() Kahretsin, ne varsa sende ![]() ![]() ![]() Cihan elindeki içeceğini tekrar tekrar kaldırırken yerinden doğruldu Korhan ![]() Masada duran dolu çay bardağını aldı eline ![]() Sert bir şekilde Cihan’ın ayakları önüne döktü, bardağı masaya koyup: - Yüzüne dökmeye bile değmezsin sen, dedi ![]() ![]() Eve geldiğinde garajı açtı, arabayı çıkarıp yıkadı ![]() arabaya yerleştirdi ![]() ![]() “Kanamalı bir hasta için çok acele AB grubu Rh- kan aranıyor ![]() Kan vermek isteyenlerin hastanenin acil servisine ![]() ![]() ![]() ![]() Zor bulunan bir kandı ![]() ![]() Arabasını çalıştırıp, hastaneye yöneldi ![]() ![]() “Ama acele edin ![]() beklemeye zamanımız yok, sizden alırken aynı zamanda da hastaya vereceğiz ![]() ” Kolundan çıkan kan,paravanın öbür tarafında ameliyat olan hastaya gitmekteydi ![]() Belki de ona can verecekti ![]() hayat vereceği canın mutluluğu yavaş yavaş içini kaplamaya başladı ![]() Kan verme süresi bitince bir süre dinlendi, ayağa kalkmadı ![]() Cihan’ı ve Yağmur’u ![]() ![]() ![]() Cihan’dı ![]() ![]() “Sen yaşayacak adam değilmişsin be Cihan” diye düşündü ![]() “Bir gün Allah senin de cezanı verir ![]() kendini şöyle bir yokladı, başı dönmüyordu ![]() ![]() Diğer tarafta ameliyat bitmiş olmalı diye düşündü ![]() ![]() Paravana yaklaştı, durdu, hastayı görmenin ne yararı olacaktı ![]() Vazgeçip kapıya yöneldi ![]() - Korhan! Sesin geldiği yöne döndüğünde Yağmur’la karşılaştı ![]() du ![]() - Ne oldu, diye sordu Korhan ![]() ![]() ![]() ![]() - Cihan, diye inledi Yağmur ![]() ![]() Üç kişi gelmiş büroya, silahlarını çekip ![]() ![]() ![]() Ameliyathanenin kapısına yöneldi Korhan, o anda dışarıya çıkan doktorla karşılaştı ![]() “Yaşayacak”dedi doktor,"Kurşunun biri beyni, diğeri de kalbi sıyırıp geçmiş ![]() Kan da tam zamanında bulundu ![]() ![]() - Kanı sen vermişsin, teşekkür ederim,dedi Yağmur, yaşlı gözlerle Korhan’a bakarak ![]() acısını az da olsa unutmuştu ![]() - Ben gidiyorum, dedi Korhan ![]() ![]() ![]() Arabasına bindiğinde yaz yağmuru çiseliyordu ![]() bakmadan saatlerce sürdü arabayı ![]() "Hoşçakal Yağmur" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|