|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ariane|masal, hikaye, kederli, kız, özetleri |
![]() |
Kederli Kız Ariane...|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kederli Kız Ariane...|Masal Ve Hikaye ÖzetleriKEDERLİ KIZ ARİANE ![]() ![]() ![]() Ariane, kıyılarında dalgaların kudurduğu, Naksos adasında yaşıyordu ![]() ![]() ![]() kız Ariane, sevgilisi Theseus tarafından terkedilmişti ![]() Bu acıyla ağlayıp sızlıyor, Theseus'a beddualar ediyordu ![]() Bazen kıyıda kumlar üzerine uzanıyor, kumları gözyaşları ile ıslatıyordu ![]() çıkıyor ve Theseus'u götüren mavi geminin uzaklarda kayboluşunu tahayyül ederek, ayrılık gününü içi yanarak anıyor ve bağırıyordu: -"Theseus! Duygusuz, taş gibi bir yüreğin var! Seni hangi dişi aslan dünyaya getirdi? Senin yanında ne kadar mesuttum ![]() etmedim mi? Senin yorgun ayaklarını yıkayan ben değil miydim? Yatağının üzerine erguvan renkli örtüyü kim yayıyordu? Beni bu ıssız adada bırakıp gideceğine, babamın evine götürseydin ![]() kederimi kim dağıtacak, bana kim ümit ve teselli getirecek? Kıyılarında azgın dalgaların gürültüler çıkararak parçalandığı bu adada ben nasıl yaşayabilirim? Derin ve korkunç deniz beni babamdan ve tanıdıklarımdan ayırıyor ![]() ilk baharında, bu kayalık, ıssız adada terkedilmiş bir halde ölecek miyim?" Bir gün, gönlünde sayısız kederlerin dolup taştığı güzel saçlı bakire, bitkin bir halde kıyıya uzanmış ve kendinden geçmişti ![]() ile esrarengiz bir delikanlı, Naksos adasına çıktı ![]() Karaya ayağını basar basmaz, bu ıssız adanın güzel kızı genç Ariane'i uykunun kolları arasında gördü ![]() Esrarengiz delikanlı, sonsuzluğun ve yalnızlığın kralı idi ![]() Uzay'ın uzanıp giden boş sesizliğine hükmediyordu ![]() Bütün bunlara rağmen yaşamdan mesut olmasını biliyordu ![]() muztariplere neşe ve teselli getiren bir tabiatı vardı ![]() Güzel Ariane'e baktığında kalbi heyecanla çarptı, iri gözleri ile onun uyuyuşunu, bu güzel manzarayı doya doya seyretti ![]() ![]() ![]() Zavallı Ariane bir kayanın oyuğuna uzanmıştı ![]() saçlı başını sol kolunun üstüne koymuş, sağ kolu da ilahi çehresinin parlak ve tatlı güzelliğini çerçeveliyordu ![]() Uyandığında genç kral ona yaklaştı: -"Güzel peri kızı", dedi ![]() olmayı hak etmeden evvel Theseus'un ümitsiz aşığı idin ![]() İlkbaharın neşesiyle canlanmadan önce kış soğuğu ile uzun zaman uyumuştun ![]() elindeki tacı, hoşuna giden bu güzel kızın dalgalanan saçları üzerine koydu ![]() alnına dokunur dokunmaz; uzadı, göklere kadar yükseldi ![]() Üzerinde bulunan kıymetli taşların, cevherlerin her biri, gökyüzünde birer yıldız oldu ![]() ve birleşmelerinin hatırasını ebedi olarak saklamak için bu yıldızlar tacı, gökyüzünde çakılı kaldı ![]() sonsuzluğu ve uzayın karanlığı yıldızlarla cümbüşlenmişti ![]() Ariane'in iffeti, yalnızlığı ve kalbinin hüznü ona günün birinde sonsuz mutluluğu getirmişti ![]() binlerce yıldır yıldızlar onlara bakmasını bilen mutlu insanlara göz kırparlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derleyen: Serhat BAŞTAN |
![]() |
![]() |
|