![]() |
Bana Gözyaşı Borcun Var Masalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bana Gözyaşı Borcun Var MasalıAdam genç kadına seslendi: - Bana gözyaşı borcun var! Genç kadın sordu: - Nasıl öderim? Adam gözlerini kırptı; - Haydi gülümse! Gülümsedi genç kadın ![]() ![]() Ve mendilini özenle katlayıp, yine kalbinin üzerindeki iç cebine koydu ![]() Bir demet mor sümbül vardı kadının elinde ![]() İkisi de bahar kokuyordu ![]() ![]() ![]() Biri ilkbahar, diğeri güz ![]() Adam, seslendi yine; - Bana mutluluk borcun var! Genç kadın, biraz mahcup, biraz şaşkın sordu: -Nasıl ödeyebilirim? Heyecanlandı adam - Haydi yat dizlerime! Genç kadın bir kedi uysallığında, yattı dizlerine usulca ![]() Adam, şefkatle saçlarını taramaya başladı kadının ![]() Saçları, güneşe ve yağmurlara hasret hiç yaşanmamış baharlara benziyordu ![]() Çaresizliğini ördü sırasıra ![]() Sonra saçının her teline, mutluluğun çığlıklarını bağladı adam ![]() Yetmedi, gizli düğüm attı ![]() ![]() ![]() ![]() Hava kararmak üzereydi ![]() ![]() Adam, sürekli borç defterlerini kurcalıyordu ![]() Genç kadının gözlerinin içine baktı; - Bana yürek borcun var! Borcunun farkındaydı sanki genç kadın, şaşırmadı ![]() - Bu borcumu nasıl ödeyebilirim? Adam kollarını uzattı - Haydi tut ellerimi! Sümbül kokusu sinmiş ellerini uzattı genç kadın ![]() Elleri öyle sıcaktı ki, eriyiverdi bütün borcu avuçlarının içinde ![]() Genç kadın gitmek üzereydi ![]() Adam son kez seslendi; - Bana can borcun var! Kadın irkildi; - Can mı? Sigarasından derin bir nefes çekti adam; - Evet ![]() ![]() ![]() ![]() Hoşuna gitti sözler kadının - Peki bu borcumu nasıl tahsil etmeyi düşünüyorsun? Adam, biraz daha yaklaştı; - Yum gözlerini! Hiç tereddüt etmeden yumdu gözlerini ![]() Adam da yumdu gözlerini, masumca bir öpücük kondurdu kadının titreyen dudaklarına ![]() - Bu ne şimdi yaptığın? diyerek çattı kaslarını kadın ![]() ![]() ![]() Adam, pişmanlıkla, memnunluk arasında gidip geldi ![]() - Hayat öpücüğüydü! Kısa bir sessizliğin ardından bu kez kadın öptü adamı şehvetle ![]() ![]() ![]() Adam, şaşırdı; - Ya senin bu yaptığın neydi? Genç kadın kapıya yöneldi; - Veda öpücüğü! Kalan borçlarına karşılık, yürek dolusu çaresizlik ve bir de mor sümbüllerini masanın üzerine rehin bırakıp gitti genç kadın ![]() Adam koştu peşinden sümbülleri geri verdi kadına ![]() - Ne olur iyi bak umut çiçeklerime, solmasınlar ![]() ![]() ![]() Genç kadın sümbülleri aldı: - Merak etme, gün aşırı sularım çiçeklerini! Adam sevindi: - Güneşe, suya gerek yok ![]() Kadın gözden kaybolurken haykırdı adam, - Umutlarımı kefil yaptım ![]() Haykırışı yağmura karıştı ![]() Kadın, yağmuru hissetmeyen kalabalığa ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|