|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gün, hikaye, susmayı, öğrendim|masal, özetleri |
![]() |
Bir Gün Susmayı Öğrendim|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Gün Susmayı Öğrendim|Masal Ve Hikaye ÖzetleriBir gün susmayı öğrendim ![]() Oyle bir sustum ki belki sonsuza kadar susacaktim ![]() dunyamda babamla kurdugum iletisim tarziydi ![]() Babam aksamlari eve yorgun donerdi ![]() butun gun evde sıkılır, onun gelisini iple cekerdim ![]() girmez boynuna atilir onunla oynamak isterdim ![]() hadi odana git, derdi ![]() Yemek hazirlaninca annem cagirir bu defa masada bir araya gelirdik babamla ![]() Onlar annemle konusurken ben araya girer, sesimi duyuramayinca da bagirirdim ![]() 'Butun gun insanlara kafa patlatmaktan bunaldim, birde sen kafami utuleme!' derdi ![]() gun zaten seninle ugrastim, bir cift laf da mi konusturtmayacaksin babanla?' diye cikisir, beni odama gonderirdi ![]() Caresiz bir sekilde boynumu buker odama yani hapishaneme dogru yol alirdim ![]() 'Bizim bir odamiz bile yoktu, her seye sahip, hâlâ ne istiyor anlamadim ![]() diye bagirmaya devam ederdi ![]() bir odam olmasaydi, keske bizim de evimiz bir odali olsaydi da hep birlikte otursaydik' derdim icimden; ama yuksek sesle soylemeye cesaret edemezdim ![]() Yemekten sonra babam kanepeye uzanir, eline kumandayi alir, televizyon seyrederdi ![]() cagirir biraz severdi ![]() birsey varsa beni adeta yerimden bile kipirdatmazdi ![]() kosup oynamaya calissam oda hapsim yeniden baslardi ![]() Bir gun anladim ki susunca babamla daha iyi anlasiyoruz ![]() yapabilecegim oyunlar gelistirmeye basladim ![]() Once resim yaparak basladim ise ![]() Babam cizdigim resimleri cok begeniyor; 'Bak, boyle uslu uslu oyna iste ![]() diyordu ![]() bakiyor, resimle ilgili bir sey sorsam afalliyordu ![]() artik odama gondermiyordu ![]() gunlerde ne de akillandi benim oglum ![]() komsulara anlatiyordu annem halimi ![]() Resimlerim arttikca ortalik dagilmaya basladi ![]() odama kapattiginda ise nereden baslayacagimi bilemiyordum ![]() Ben bunlarla ugrasirken zaman geciyor; ama odami toparlamayi beceremiyordum ![]() resim yapmayi yasaklayacagim ![]() ![]() Susuyor olmami usluluk olarak degerlendiren ailem resim yapmayi da elimden alirsa ben ne yapacaktim? Bu dusuncelerle bir aile tablosu yaptim ![]() Babam eve gelince uygun zamani kolladim ![]() Her zamanki gibi yemekler yendi, odaya gecildi ![]() Babam oturur oturmaz cizdigim resmi getirdim ![]() Babam bakti ![]() 'Cok guzel olmus ![]() ![]() ![]() Ben 'Hayir o adam degil, bu cocuk sensin ![]() ![]() O 'Hayir, bu adam benim, bu cocuk sensin, bu kucuk kiz da arkadasin ![]() ![]() Ben yine 'Hayir, o buyuk adam benim, bu kucuk adam sensin, bu kucuk kiz da annem ![]() ![]() Babam benimle ugrasmaktan vazgecip: 'Peki neden bizi kucuk cizdin?' dedi ![]() Heyecanla basladim anlatmaya ![]() Ben buyuyup adam olacagim ![]() ![]() Siz yaslanip kuculeceksiniz ![]() komsumuz Ahmet amca ile Ayse teyze gibi kucucuk kalacaksiniz ![]() geldigimde yorgun olacagim ![]() Siz benimle konusmaya calistiginizda isyerinde kafam sismis olacagindan sizi duymayacagim bile ![]() paylasmak istediginizde 'Hadi odaniza cekilin de kafa dinleyeyim ![]() diyecegim ![]() seylerini aliyorum ![]() da var, daha ne istiyorlar' diye ![]() Annemle babamin gozleri fal tasi gibi acilmisti ![]() Duyduklarina inanamiyorlardi ![]() ![]() Bana sarilip beni oyle icten bir oksayislari vardi ki sonsuza kadar konussam hic bikmadan dinleyecekler gibiydi ![]() Farkinda' Olmali İnsan ![]() ![]() ![]() Hayatin Olaylarin, Gidisatin Farkinda Olmali ![]() Omur Dedigin Uc Gundur, Dun Geldi Gecti Yarin Mechuldur, O Halde Omur Dedigin Bir Gundur, O Da Bugundur ![]() |
![]() |
![]() |
|