![]() |
Körlerin Hikayesi|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Körlerin Hikayesi|Masal Ve Hikaye ÖzetleriKÖRLERİN HİKAYESİ Bir gün uzaklarda renkleri karmakarışık bir köy görmüş; alacalı bulacalı garip bir köy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Girince köyün içine anlamış meseleyi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gezginci adam karar vermiş burada yaşamaya: Hiç değilse benim bir gözüm var, diyormuş ![]() Körler ülkesinde şaşılar kral olur, derler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Körlerin gözleri yokmuş ama elleri, kulakları, burunları çok hassasmış ![]() ![]() Adam şaşkın hallerine bakıyormuş onların ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün körlerden biri öteki körün malını aşırmış ![]() ![]() - Filanca malını çaldı falancanın ![]() Körler: - Nereden biliyorsun o kadar uzaktan duyulmaz ki, demişler ![]() - Ben duymadım, gördüm ![]() ![]() ![]() Körler göz diye, görmek diye bir şey bilmiyorlarmış ![]() ![]() - Ne demek görmek, demişler, nasıl görüyorsun yani, duyulmayacak mesafeden anlıyor musun ne olup bittiğini? - Anlıyorum tabii ![]() ![]() ![]() - inanmayız, imtihan edeceğiz seni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adamı almışlar, uzakça bir yere dikmişler ![]() ![]() - Anlat bakalım, şimdi biz ne yapıyoruz, demişler ![]() Adam anlatmış: - Oturuyorsunuz, konuşuyorsunuz, Şu ayağa kalktı, bu elini oynattı, beriki bacağını sallıyor vs ![]() ![]() ![]() Derken körler bir evin içine girmişler, bağırmışlar: - Anlatsana ![]() ![]() ![]() - İçeri girdiniz göremiyorum ki ![]() ![]() ![]() Körler bilmedikleri için içeri girmenin ne olduğunu: - Ne olmuş yani içeri girmişsek ![]() ![]() - Arada duvar var görmüyorum ![]() Körler : - Sen atıyorsun, demişler ![]() ![]() Bak, şimdi bilemiyorsun ![]() - Çıkın dışarı, söyleyeyim ![]() - Bu kadar uzaktan duyunca ha içersi, ha dışarısı, ne çıkar yani ![]() ![]() ![]() - Ben duymuyorum, ben görüyorum, diyormuş adam ![]() - Öyle şey olmaz, demiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adamı yaka paça köyün hekimine götürmüşler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Buldum, demiş ![]() ![]() ![]() ![]() Adamın açık olan gözünü kastediyormuş hekim ve: - Saçmalaması bundan dolayı, diyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() Körler ülkesine kral olmaya kalkan gezginci zor bela kurtarmış kendini oradan ![]() Körler görenleri anlayamazlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|