![]() |
Yeşeren Yapraklar|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeşeren Yapraklar|Masal Ve Hikaye ÖzetleriYeşeren Yapraklar Büyük bir tipiye eşlik eden rüzgar,adeta çılgınca esiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kar,o kadar fazla yağmıştı ki,okullar tatil edilmiş ve yetkililer tarafından büyük önlemler alınmıştı ![]() ![]() İstanbul’un oldukça dışarısında kalan bir boya fabrikasında vardiyalarını tamamlayan işçiler ,çay ocağında oturmuş,birbirleri ile şakalaşıyorlardı ![]() ![]() -Bu zamanda geçinmek ve çoluk çocuğu okutmak çok zor ![]() ![]() -Ama sen onların geleceklerini çalmış olmadın mı?Onların okuyarak bir yerlere gelmesi daha iyi olmaz mıydı? -Ahmet,yaşım kırk oldu,eğer daha genç olsaydım ek işler yapar ve çocuklarımın okuması için elimden geleni yapardım ![]() ![]() İri yapılı olan kendi sorusunu yine kendisi cevaplar: -Tabi ki isterim…Ancak şartların olumsuzluğundan dolayı,çocuklarımı okutma şansım olmadı ![]() ![]() Zayıf olanı servis dolmuşlarının olduğu bölüme bakarak konuşmaya başladı: -Servis araçları gelmeye başladı,istersen kalkalım… Bunları söyledikten sonra iki arkadaş aynı anda kalkarak servis dolmuşlarının olduğu yere doğru gayet ağır bir şekilde yürümeye başladılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Canım babacığım,seni bekliyorduk,hoş geldin ![]() -Hoş bulduk evladım,hava soğuk,hemen evimize girelim ![]() Bunları söyledikten sonra kızıyla beraber içeriye girdiler ![]() ![]() -Canım babacığım,sen gelmeden yemeğin bile tadı olmuyor… -Benim bir tanecik evlatlarım,Allah sizden razı olsun ![]() ![]() Bu arada sofrayı hazırlayan eşi de bu konuşmaya katıldı: -Ahmet,hoş geldin canım,yemek hazır,bir an önce sofraya oturalım ![]() Genç adam gülümseyerek çocukları ile beraber sofraya oturur ![]() ![]() ![]() ![]() -Hayırdır kızım,sanki bir şeyler söylemeye çalışıyorsun,söylemek istediğini çekinmeden söyleyebilirsin ![]() -Babacığım,maddi durumumuz çok kötü,bizler de okuyarak sana külfet oluyoruz ![]() ![]() En büyük hayalinin evlatlarının okuması olan genç adam bu sözlere üzülmüştü ve bu yüzünden rahatça belli oluyordu ![]() -Kızım,bizim maddi durumumuz senin şu an kafanı yoracağın şey değil ![]() ![]() -Kış mevsimi… -Bu mevsimde ağaçlar yapraklarını dökmüştür ve her tarafı beyaz örtü kaplamıştır ![]() ![]() ![]() Bu konuşmadan sonra birkaç dakika sessizlik oldu ve daha sonra büyük kızı konuşmaya başladı: -Babacığım,bir an sizin yeşeren umutlarınızı sararttım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yeşeren Yapraklar|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeşeren Yapraklar|Masal Ve Hikaye ÖzetleriYaprak Bir Yaprak vardı bir zamanlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herbir yağmur damlasına yer vardı onda,onları büyük bir misafirperverlik ile kabul ederdi yeşil gövdesine ![]() Yazın ortasındayken,Yaprak da gençliğinin baharındayken artık kendisini besleyen güneş ona fazla gelmeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O ,toprağa karışıp,diğer yapraklar içinde hayat bulacaktı ancak bir daha ![]() Uçan kuşları görüyordu ,yerde kımıltısız bakarken gökyüzüne ![]() ![]() ![]() ![]() O anda rüzgar esti,aldı kollarına yaprağı uçurdu da uçurdu ![]() ![]() ![]() ![]() Bir sonraki bahar yeni bir ağaç büyüyordu o topraklarda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer bir gün ağaçtan koparlarsa rüzgarın kollarında uçmak vardı hayallerinde ama topraktan kopmamak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|