![]() |
İki Elma|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İki Elma|Masal Ve Hikaye ÖzetleriİKİ ELMA Tarih 12 eylül ihtilalinin hemen sonraları ![]() ![]() ![]() Bir çok devlet kurumunun başında halen asker kökenli insanlar bulunuyor ![]() Kayseri’ nin o zamanlar merkez köyü olan şimdilerde metropol Melikgazi ilçesine bağlı Nize köyü ve zamanın muhtarının köye getirmeye çalıştığı telefon santralinin bir hikayesidir bu aslında ![]() Muhtar defalarca müracaat etmesine rağmen bir türlü köyüne telefon santrali getirilmesini sağlayamamıştır ![]() konunun dedikodusu çok olmaktadır ![]() Köyün en büyük özelliği de insanlarının genelde hep başka şehirlerde yaşıyor olmasıdır ![]() ustalarının bol olduğu bir yöredir aynı zamanda ![]() Ve muhtar son bir umutla valizini hazırlamaya başlar ![]() verecektir artık ![]() gerekirse Genel müdürlükte yatacak ama santrali getirecektir köye ![]() Valizini hazırladığını gören annesi, iki elma uzatır muhtar oğluna ![]() “Al oğlum! Şu iki elmayı da yanına koy ![]() Almak istemez muhtar, “git işine anne” diyecek olur ![]() diye alır elmaları valize koyar ![]() Ve çıkar yola; Ankara'ya zamanın PTT Genel Müdürlüğüne varır ![]() Genel müdürlükteki bir çok personel, gide gele orayı su yolu yapan muhtarı tanımaktadır artık ![]() Özel kalemden eski bir asker emeklisi olan genel müdürle görüşmek için randevu ister ![]() Genel müdür, muhtarın tekrar tekrar gelişinden oldukça rahatsızdır ![]() ![]() Epey bir müddet bekletir kapıda ![]() odasına kabul ettiğinde yüksek bir sesle kızar muhtara ; “Niye geldin yine muhtar, sen olmazdan anlamaz mısın kardeşim?” diyerek azarlar muhtarı ![]() için çok önemli bir şey, köy halkına söz verdim, santrali almadan gitmeyeceğim buradan ![]() valizimle geldim ![]() ![]() Daha bir sinirlenen genel müdür; “Kardeşim sen yoktan anlamaz mısın? Yok diyoruz sana yok ![]() ![]() ![]() Haydi, çıkar cebinden bana bir elma ver !” Genel müdürün maksadı işin olmazlığını izah etmektir ![]() annesinin alması için ısrar ettiği iki elma gelmiştir ![]() Hemen valizini açar ve elmanın birisini genel müdürün önüne koyar, diğerini de kendisi yemeye başlar ![]() hayretler içindedir, hemen telefona sarılıp Kayseri PTT Başmüdürünü arar; “Aloo, şu an Nize köyü muhtarı yanımda, bu adam Kayseri'ye varmadan köyüne santral gidecek ! Muhtar Kayseri'ye geldiğinde telefon edecek ve köyü ile görüşme yapabilecek ![]() ![]() ![]() hiç birinizi orada görmek istemiyorum ![]() ![]() ![]() Muhtar neşe içinde döner köyüne ve giderken ısrarla: "Şu iki elmayı da yanına al !" diyen annesinin eline sarılır, öper, öper, öper ![]() ![]() ![]() Mümtaz Beğen |
![]() |
![]() |
![]() |
İki Elma|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İki Elma|Masal Ve Hikaye Özetleri![]() Bir genç delikanlı hikayemizin kahramanı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sefer delikanlı ihtiyar bilgeden elmanın diğer yarısını bulmanın formülünü sormuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı bir soru daha sormuş bilgeye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|