![]() |
Ölümü Gör Forward Et....:) |
![]() |
![]() |
#1 |
tatia27
|
Ölümü Gör Forward Et....:)ÖLÜMÜ GÖR FORWARD ET! Yazan : Evren Aydınel (1de1 ![]() Hiç aşağıdakilere benzer mesajlar aldınız mı? -------------------------------------------------------------------------------- Çocuğum hasta fakat gerekli ameliyat - ilaç için hiç paramız yok ve Hedede Hödö firmasıyla yaptığımız anlaşmaya göre bu maili forwardlayan (başkasına gönderen) her kişi için bize 10 cent verecekler ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Bill Gates yeni bir mail izleme (e-mail tracking) programı yarattı ve bunu test etmek istiyor ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Bu mesajı forwardlayanlar arasında yapılacak çekilişle 50 kişi Zappidi cep telefonu kazanacak! -------------------------------------------------------------------------------- Peki ne yaptınız? Birçoğunuz hiç yoktan para-ödül kazanmak için ya da ufak bir çocuğun hastalığına yardım etmeyen vicdansız kişi olmamak için bunları forwardladınız değil mi? Amaaaaa yanlış yaptınız! Neden mi? Forward edilen mailleri takip etmek mümkün değildir ! Forward edilen bir maili takip eden (e-mail tracking-tracing) bir teknoloji yoktur ![]() ![]() ![]() Mutlaka bu tip bir takip sistemi çalıştırılması gerekiyorsa her forward edilen mailde küçük bir program attach edilmiş olmalı ve mesajı alan tüm kişiler bu programı çalıştırmalıdır ![]() Dünyadaki hiçbir firma bu tip bir organizasyon düzenlemez Hiçbir firma, özellikle de ilginizi çekebilmek için adları kullanılan büyük firmalar mail forwardlama gibi bir yöntem ile yardım organizasyonu düzenlemezler ![]() ![]() ![]() ![]() Düşünsenize; siz bir şirket olsanız, ne kadar çok forwardlanacağından emin olmadığınız bir mail kampanyasına destek verir miydiniz? Ya bir virüs gibi milyonlarca bilgisayara yayılırsa? Sermayeyi tükettiniz Mantık hataları Dikkatli okunan her mesajda rahatlıkla çeşitli mantık hataları bulunabilir ![]() Bill Gates'in gönderdiği söylenen mesajın gerçekten Dünya çapında yayılması demek kendisinin tüm servetinden daha fazlasını bu promosyon için harcaması demektir ![]() ![]() ![]() Hastalık mesajlarında ise verilen bilgilerde her zaman eksikler vardır ![]() ![]() ![]() Bu tip mesajların çoğu İngilizce'dir hatta İngilizce'nin doğal olarak çok kullanıldığı ülke ve firmalardan geliyorlarmış gibi görünürler ![]() ![]() ![]() Mail yoluyla tanıtıma ihtiyaç duymayacak boyuttaki firmaların isimlerinin geçmesi de mantıksızdır ![]() ![]() ![]() İyi de neden böyle bir şey yapıyorlar? Bu tip mesajlar bir çeşit elektronik dedikodudur ![]() ![]() ![]() Bazı mesajlar öyle çok yayılırlar ki gönderen kişiye tekrar geri dönerler ![]() ![]() ![]() ![]() Nadir de olsa bu tip mesajları takip eden başka mesajlar gelir ve sizden aynı konu için ekstra bilgiler istenir ![]() ![]() Pekiiii ne yapacağız? Öncelikle bu tip mesajların neredeyse hepsinin uydurma olduğunu kabul edecek ve forwardlamayacaksınız ![]() "Ama gelen mesaj çok gerçekçi ve yardım etmek - ödül kazanmak istiyorum" diyorsanız yardım için gönderilen mesajda telefon-mail adresi-web adresi verilip verilmediğine bakın ve lütfen arayarak-mesaj atarak-siteye bakarak önce aslı olup olmadığını kontrol edin! Ödül mesajları ise %99 ![]() ![]() ![]() Size bu mesajı gönderen kişiyi (arkadaşınız olabilir) bir daha göndermemesi için uyarın ![]() ![]() ![]() Herhangi bir şekilde toplu mesaj göndermeniz gerektiğinde ![]() ![]() ![]() ALINTI
|