Reyhanlı Makarna |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Reyhanlı MakarnaReyhanlı Makarna Malzemeler 1 paket kelebek makarna Haşlamak için 2 litre su 1 demet reyhan 1 demet taze sarımsak 3 ortaboy dometes 3 adet yeşil biber 3 tatlı kaşığı dometes salçası Karabiber 1 tatlı kaşığı tuz(suyuna) 1 tatlı kaşığı tuz(sosuna) 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı Hazırlanışı Bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın ![]() Kaynayan suya 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyun ve makarnayı ilave edin 8-10dakika pişirin (arzunuza göre diriliğini ayarlayın)![]() Piştikten sonra 2 su bardağı soğuk su ekleyin ve süzün Tavaya 4 yemek kaşığı sıvıyağ koyun taze sarımsakları ,yeşil biberi,reyhanı ve dometesi küp küp doğrayın önce yeşil biberi,sarımsağı ,dometesi salçayı,reyhanı sırasıyla soteleyin,1 tatlı kaşığı tuz ilave edin,karıştırın ve ocaktan alın![]() Makarnaları servis tabağına alın hazırladığınız sosu ilave edin Karabiberle süsleyin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|