|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bileceksiniz, hedefinize, ulaşamayacağınızı, ulaşıp |
![]() |
Hedefinize Ulaşıp Ulaşamayacağınızı Nasıl Bileceksiniz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hedefinize Ulaşıp Ulaşamayacağınızı Nasıl BileceksinizHedefinize ulaşıp ulaşamayacağınızı nasıl bileceksiniz Bir hedefi belirlemek ve gerçekleştirmek, bir online sipariş vermek kadar basittir Her adımı sipariş sürecine uygun olarak atarsanız, istediğiniz şeyi elde edeceğinizden emin olabilirsiniz Diyelim, ayda 20 parçacık (widget) satmak istiyorum Bir online kitap mağazasından alışveriş yapar gibi şu adımları izlemeliyim 1 Ne istediğinize karar verin Bir kitap mağazasından isteğimi belirtmeden bana bir kitap göndermesini nasıl bekleyemezsem, müşterilerden de belirsiz bir satış hedefini desteklemelerini bekleyemem Ulaşmak istediğiniz dolar hedefini seçin ki yaşam size doğru müşterileri getirebilsin 2 Yazıya dökün Kitap için sipariş vermeden önce, o kitap için doğru sipariş sayfasını bulmam gerekir Ne var ki, doğru sipariş sayfasını bulmadan önce, arama çubuğuna doğru anahtar kelimeleri girmeliyim Kesinlik, zaman kazandırır İstediğinizi yazın ve olabildiğince kesin olun Gerçekten kastettiğiniz “finansal özgürlük” istediğinizse, “borçtan kurtulmak”tan bahsetmeyin Arama terimlerimizi dikkatle seçmeliyiz ki yaşamdaki doğru sipariş sayfasına yönlendirelim “Borç” sipariş sayfasını aramıyorsunuz, öyleyse bu terimi kullanmayı bırakın! Belirsiz siparişler, belirsiz sonuçlar getirir; taleplerimiz ve ortaya çıkan şey arasındaki bağlantıyı asla görmeyiz Çok sık, bilmeden, dikkatsiz siparişler veririz ve sonra, yaşamın neden istediğimiz biçimde akmadığını merak ederiz İstediğiniz şeye, onu kağıda dökerek bağlanın Bu sanki isteğinizi hayali bir arama kutusuna girmek gibidir Doğru sipariş sayfasına ulaşmanın en hızlı yoludur Yazarken, zamanı istediğiniz şey henüz olmuş gibi kullanın Öyleyse, belki de yazılı ifadeniz “30 Kasım 2008: Şu ana kadar 20 parçacık sattım” şeklinde olacak İstediğiniz şeyi yazmak, sizi yaşamın “sipariş sayfası”na taşır Ama, henüz işiniz bitmedi Siz bütün sipariş sürecini tamamlamadıkça, ne kitabı ne de müşterileri elde edebilirsiniz 3 Arabaya ekleyin Online siparişle kitap alırken, arama sayfasında karşınıza çıkan alternatifleri mümkün olduğunca daraltırsınız İstediğiniz kitabı bulduğunuzda da “Arabaya ekle” komutunu verirsiniz Bu, mantıklı bir adımdır; ne de olsa, mağazanın, siz belirtmedikçe, istediğiniz kitabı yollamasını bekleyemezsiniz Bu adım, hedef cümlenize detay eklemekle karşılaştırılabilir İstediğiniz şeyin daha detaylı bir tanımını yaratmak için zaman harcamanız gerekir “30 Kasım 2008: Şu ana kadar 20 parçacık sattım” yerine şöyle yazın: “30 Kasım 2008: Şu ana kadar 20 parçacık sattığım için çok mutluyum ve minnettarım Müşterilerin yaşamıma bu kadar kolay dahil olmasını hayretle karşılıyorum Onlara, uygun bir fiyata, hedeflerine ulaşmada yardımcı olacak, değerli birşey verebildiğim için memnunum Olumlu bir ilişki kuruyoruz ve gelecekte birlikte daha fazla iş yapmayı umuyoruz” Bu adımı uygulayın ve büyük alışveriş arabasına istediğinizi ekleyin 4 Posta adresinizi girin Kitabı alışveriş arabasına ekledikten sonra, mağazaya kitabın nereye gönderileceğini belirtmek gerekir Bu adım sayesinde, istediğiniz kitap bulunduğunuz adrese gönderilir Böylece, iki anahtar bilgi tek bir sanal yerde birleştirilir Hedef belirlemek de farklı değildir Kitap ve adresin tek veritabanında birleştirilmesi gerektiği gibi, istediğiniz şeyin de kişisel bilgilerinizle birleştirilmesi gerekir Bu adım boyunca, asıl kitabın asıl evle buluşmadığına dikkat edin; yalnızca, kitabın bir temsili ile evin bir temsili bir araya gelmektedir Aynı durumun, istediğiniz şeyin bir temsili ve sizin bir temsiliniz ile de olması gerekir Nasıl? Zihninizde her şeyin olup bitmiş olduğunu görmeye çalışın Kendinizi o nihai sözleşmeleri imzalarken hayal edin Disipline sokulmuş düşüncelerin gücüyle, istediğiniz şeyi olduğunuz kişiyle birleştirirsiniz Zihniniz, sipariş yerine getirilmeden önce her şeyin bir araya gelmesi gereken sanal veritabanıdır 5 Onay isteyin Online siparişte posta adresinizi girdikten sonra kredi kartı bilginiz sorulur Burası, isteğiniz şeyin “bedelini ödediğiniz” yerdir Bir satış hedefi belirlerken, “bedel ödemek” geleneksel olarak “sokakları arşınlamak”, “telefon görüşmeleri yapmak”, “geceler boyu çalışmak”, “öğle yemeklerini atlamak”, vb anlamına gelir Ama bu yanlıştır En azından, gerçekten başarılı olmak istiyorsanız, bu yanlıştır Sipariş onayı almadan önce ihtiyacınız olan son şey, hedefe ulaştığınızda hissetmeyi umduğunuz hisleri deneyimlemenize izin vermektir Bunu yapmak kolay değildir; görselleştirme alıştırmanızı bir adım öteye taşımanız gerekir İşte bir örnek: Nihai sözleşmeleri imzalıyorsunuz ve müşterinin elini sıkıp iyi niyet dileklerinde bulunuyorsunuz Sonra, içinizin gururla dolduğunu hissediyor ve müşteriyi kapıdan uğurluyorsunuz Kapıyı arkalarından kapıyorsunuz Masanıza yürüyor, yüzünüzde kocaman bir sırıtışla oturuyor, bir an arkanıza yaslanıyor, sonra eşinizi aramak için telefona sarılıyorsunuz Eşinizin “Merhaba” dediğini duyuyor ve gözyaşlarınızı tutamayarak ona “Başardım! Bir mucizeydi, ama yaptım! Bu akşam yemeğe çıkalım!” diyorsunuz Eşiniz de hattın öbür ucunda çığlık atıyor ve zorlukla konuşuyor Çocuklar arka planda “Ne oldu? Ne var?” diye bağırıyorlar Bedeliniz budur Bu kadar (Kendinizi bunu yaparken izlemeyin; bunu yapan siz olun İçeri bakan bir yabancı olmayın; bizzat olan bitene dahil olun) Zihninizde bir süre bu tür görüntüler üretir ve başarının canlılığını hissederseniz, yapmışsınız demektir Bedelini ödemişsinizdir Bu duygular içinizde kabardıkça ve gözlerinizden yaşlar geldikçe, bu sizin onayınızdır O andaki inancınızı kağıda dökerek alındı belgenizi basmak ve böylece bu belgeyi ileride bir şüpheyi engellemek için kullanmak isteğe bağlıdır Yaşamın verdiği sözü tutacağına güvenin ve işinizi huzur içinde yapın Ortalıkta heyecanla koşturmaya, itmeye, zorlamaya gerek yoktur; zaten, bedelini ödediniz İşinize olmuş bitmiş gözüyle bakarak soğukkanlı bir güven içinde devam edin Doğru müşteriler yoldadır ve siz günlük faaliyetlerinize devam ederken sizinle doğal olarak bağlantı kurarlar Ailenizle zaman geçirin Az da olsa dinlenmenin tadını çıkarın Huzur içinde olun Doğru zamanda, bir başkasını aramak ya da takip etmek isteyeceksiniz Bu fikrin peşinden gidin Size söylediğini yapın 6 Olmasını umun ve kapıyı açın Online siparişte ödemeyi yaptıktan sonra onayı alırsınız ve kitap yola çıkar Bize düşen, yalnızca onu beklemek, izlemek, iptal etmekten kaçınmak ve kitap geldiğinde kapıyı açmaktır 20 parçacık satma hedefinize gelince, bütün sipariş sürecini baştan sona takip ettiyseniz ve onay aldıysanız, onu bekleyin, izleyin, inanmadığınız için onu iptal etmekten kaçının ve fırsat kapıyı çaldığında (Çünkü çalacaktır) basitçe kapıyı açın Hedefiniz inançla size gelir, siz onu eylemlerinizle elde edersiniz |
![]() |
![]() |
|