Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fazla, hasarlar, kaskoda, sahte, sahtekarlık

Sahte Hasarlar En Fazla Sahtekarlık Kaskoda

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sahte Hasarlar En Fazla Sahtekarlık Kaskoda

Sahte hasarlar En fazla sahtekarlık kaskoda

Sahte hasarların Türk sigorta sektöründe üretimin veya ödenen hasarların kaçta kaçı olduğu tam olarak bilinmemekle birlikte, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği'nin yaptığı bir araştırmaya göre prim gelirine oranla 3 şirkete göre yüzde 1'e kadar, 6 şirkete göre yüzde 2 ile 5 arasında, 4 şirkete göre yüzde 6 ile 10 arasında, 3 şirkete göre yüzde 10'dan fazla sahtekarlık olaylarının maliyet teşkil ettiği belirtiliyor Araştırmada konu ile ilgili diğer şirketlerden ise bilgi alınamamış

40 MİLYON DOLAR

Başka bir araştırmada Avrupa'da sahtekarlık olaylarının maliyetinin ise yüzde 2 civarında olduğu belirtiliyor Türkiye'de aynı oranı baz alırsak, üretilen 2 milyar dolar karşısında sahte hasarların maliyetlerinin 40 milyon doların üzerinde gerçekleştiği görülüyor

En fazla sahtekarlık kaskoda

Kasko sigortalarında en sık tekrarlanan sahtekarlık uygulamaları şöyle:

Sigortalı ile birlikte suç ortaklığı durumunda; sahte fatura düzenleme

Teminat dahilindeki kaza sırasında meydana gelmemiş bir hasarın tamir edilmesi

Eksper ile suç ortaklığı durumunda; meydana gelen hasar miktarının şişirilmesi

Tamir için gerekli sürenin uzatılması

Tamircinin kendi insiyatifine ilişkin durumlarda; ikinci el yedek parça kullanıp, orijinal yedek parça fatura edilmesi

Parçanın tamir edilip, yeni yedek parça kullanılmış gibi fatura edilmesi

Çalıntı aracın alınması ve yenilenmesi

Acente veya broker olarak sigorta aracıları sigortalı ile birlikte suça katılmaları halinde; sözleşmeyi önceki bir tarihle yürürlüğe koymak

Sözleşme teminat süresini önceki bir tarihe uzatarak yürürlüğe koymak

Rizoko değerlendirmesini bilinçli olarak yanlış yapmak

ŞİRKETLERDEN

Halk Sigorta ve Auer İmalat AŞ arasındaki işbirliği uyarınca, kombil cihazlarının yangın ve ek teminatlar (deprem hariç) sigortaları otomatik olarak yapılıyor

Emek Sigorta, Zincirlikuyu Kore Şehitleri Caddesi'ndeki yeni binasına taşındı Binanın, kokteyl ve toplantı salonundaki ilk organizasyon, şirket personeli için düzenlendi

İsviçre Sigorta, Yalova Belediyesi'ne ait değerlerin sigortalanabilmesi için açılan ihaleyi kazandı Verilen teminatla, belediyeye ait tüm binalar ve araçlar teminat altına alınacak

Inter Sigorta, Artvin Deriner Barajı İnşaatı elektro-mekanik teçhizatı montaj sigortası için 39 milyon dolar üzerinden teminat verdi

İSTANBUL Deniz Otobüsleri 1999 yılında da İhlas Sigorta tarafından güvenceye alındı

AXA Oyak Sigorta Satranç Şöleni tamamlandı Axa Oyak 7'inci İstanbul Satranç Turnuvası ilköğretim küçükler, ilköğretim yıldızlar ve lise gençler olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlendi

Universal Sigorta Alpi Anaokulu himayesinde Çocuk Esirgeme Kurumu Yakacık Kimsesizler Yurdu yararına düzenlenen yardım kampanyasına gösterdiği destekten dolayı plaket aldı

HALK Yaşam, trafik kurallarına dikkat edilmesine yönelik bir uygulama başlattı

Demir Sigorta, Cen Havacılık'ın Beechjet 400A tipi uçağını toplam 68 milyon dolar bedel üzerinden, Basın Hizmetleri ve Hava Taş şirketinin Cessna 750 tipi uçağını ise 15 milyon dolar bedel üzerinden sigortaladı

EGS Sigorta, EGS Finans Grubu'na ait Gayrettepe'deki eğitim salonunda eksperleriyle biraraya geldi 24 eksperin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, eksperler arasında akışın hızlandırılması ve hileli hasarlara alınması gereken önlemler görüşüldü

Kapital Sigorta, Karma Donanım Yazılım şirketinin Kemerburgaz, Şişli, Ankara ve İzmir'deki ofislerinin yangın ve elektronik cihaz sigortalarını teminat altına aldı

* Demir Hayat'ın yeni ürünü Seçenekli Sağlık sigortası (SES) piyasaya sunuldu Ayrıca Demir Hayat'ın anlaşmalı kuruluş sayısı Türkiye ve Kıbrıs'ta 254 kuruma ulaştı

* Demir Sigorta, Batı Söke Çimento/Aydın Söke, Batı Anadolu Çimento/İzmir Bornova, Batıçim Çavdır Çim San/Burdur Çavdır, Batı Anadolu Çim Beton Santr/muhtelif yerlerdeki tesisleri toplam 42 trilyon bedel üzerinden sigortaladı

* Magdeburger Sigorta çalışanlarına ‘‘telefonda mutluluk ve rekabet semineri’’ verildi Koç Allianz'ın Altunizade'deki yerinde düzenlenen semineri Koç Allianz Eğitim Müdürü Ertan Funda verdi

* Akdeniz Sigorta, yeni yılda eğitim seminerlerine ağırlık veriyor Şirket çalışanları ve acentelerine yönelik verilen eğitim seminerlerinin ardından, Akdeniz Sigorta yöneticilerine yönelik bir eğitim semineri düzenlendi

* Bayındır Sigorta, Bayındır-Kastamonu Holding ortaklığı ile işletmeye açılacak B&K Ilgaz tesisleri, otel paket ve işveren mali mesuliyet teminatları ile sigortaladı

* Başak Sigorta, Işık Film ve Avşar Film Sinema İşletmeleri'ne ait Kadıköy, Ocak, Avşar, Renk, Lale ve Gazi sinemalarını sigortaladı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com