Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kaskonuzu, tanıyorsunuz

Kaskonuzu Ne Kadar Tanıyorsunuz?

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kaskonuzu ne kadar tanıyorsunuz?
Kasko ve sigortanın ne anlama geldiğini başımız sıkışmadığı sürece bilmeyiz Tüketici ancak mağdur duruma düştüğü andan itibaren, haklarını aramaya başlar Hatta çoğu kişi kasko yaptırırken, ne gibi hakları olduğunu bile bilmez Önemli olan, fiyat avantajı ve aracın kağıt üzerinde güvenceye alınmış olmasıdır Peki çoğu zaman ne içerdiğini bile bilmeden her hangi bir sigorta şirketine yaptırdığımız kasko nedir? Tüketiciye neler kazandırır?
Kaskonun yasalar çerçevesindeki tanımını anlamak biraz güç Sigorta ile sigortacı, sigortalının, karayolunda kullanılabilen motorlu, motorsuz (taşıtlar), römork veya karavanlar ile iş makinelerinden ve lastik tekerlekli traktörlerden doğan menfaatinin doğabilecek zararlar dolayısıyla ihlali sonucu uğrayacağı maddi zararları temin eder
Kısacası araç sahibinin karayolunda aracına gelebilecek zararlardan dolayı aracını bir sigorta şirketi ile güvence altına almasıdır
Araca gelebilecek zararlar denildiğinde ise akla ilk olarak trafik kazaları, hırsızlık ve kötü niyetli hareketler gelir
Kasko sigortası ekstra teminat primleri yatırılmadığı sürece Türkiye sınırları içinde geçerlidir Fakat yurt dışı için hizmet veren sigorta şirketleri de bulunmaktadır
Araç yardım hizmetleri
Yol asistanları, kasko firmasını seçerken dikkat etmeniz gerek en önemli hizmetlerden birisi Bir çok şirket profesyonel yol yardım firmalarıyla asistan hizmetleri vermektedir Yol asistanlarının vermiş olduğu başlıca hizmetleri aracın çekilmesi, konaklama, ulaşım masrafları ve kiralık araç temini olarak sıralayabiliriz
Başlıca asistan hizmetleri
  • Aracın çekilmesi
  • Aracın şarampolden kurtarılması
  • Aracın kullanılamaması nedeni ile konaklama
  • Aracın emanet ve muhafazası
  • Profesyonel sürücü hizmeti
  • Ulaşım masrafları
  • Kiralık araç

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Temmuz 2007 tarihine ait Araç Kasko Bedelleri Listesi (Excel formatında)

Temmuz 2007 tarihine ait Araç Kasko Bedelleri Listesi (Excel formatında)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com