11-21-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Dalyan Köfte
Dalyan köfte
Malzemeler:
Kıyma (orta yağlı) 1 Kilo
Havuç 2 adet
Ekmek içi 4-5 Dilim
Bezelye 1 Su bardağı
Soğan 1 Adet Dereotu
Yarım demet
Yumurta 5 Adet
Margarin 2 Çorba kaşığı
Tuz
Karabiber
Köfte baharı

Tarifi
Havuçları kazıyıp, yıkayın Bezelyelerle birlikte yumuşayana dek pişirin 4 Yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın Köfte için; soğanı bir kaba rendeleyin Ekmek içlerini ıslatın Yumuşadığında sudan çıkartıp, avucunuzun içinde sıkın Karabiber, köfte baharı ve tuz ekleyip, soğan ve bir yumurta ile birlikte karıştırın Kıymayı ilave edin ve malzemeler bütünleşene dek yoğurun Elinizle bastırarak dikdörtgen bir şekil alana dek düzleştirin Ortasına haşlanmış havuç, bezelye ve katı yumurtaları her yere eşit oranda gelecek şekilde dizin Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin Eti kapatarak rulo yapın Kenarlarını bastırarak açılmasını önleyin Hazırladığınız ruloyu, alüminyum folyoya sarın Bir fırın tepsisine koyup, en az 1 saat pişirin Bu sürenin sonunda folyoyu açarak pişip pişmediğini kontrol edin Dilimleyerek servis yapın Not : Dilerseniz, üzerine salçalı, domatesli sos dökerek servis yapabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|