![]() |
Şehidin Son Mektubu |
![]() |
![]() |
#1 |
virüs
|
![]() Şehidin Son MektubuValideciğim, Dört asker doğurmakla müftehir şanlı Türk annesi! Nasihat-amiz mektubunu, Divrin Ovası gibi güzel, yeşillik bir ovacığın ortasından geçen derenin kenarındaki armut ağacının sayesinde otururken aldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerimi biraz sağa çevirdim güzel bir yamacın eteklerindeki muhteşem çam ağaçları kendilerine mahsus bir seda ile beni tebşir ediyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bu geçen dakikalar anında, hizmet eri: -Efendim, çayınız, buyurunuz, içiniz, dedi ![]() -Pekala, dedim ![]() ![]() ![]() ![]() -Mustafa bu sütü nereden aldın? dedim ![]() -Efendim, şu derenin kenarında yayıla yayıla giden sürü yok mu? -Evet, dedim ![]() ![]() -İşte onun çobanından 10 paraya aldım ![]() Valideciğim, on paraya yüz dirhem süt, hem de su katılmamış ![]() ![]() Fakat bu sırada düşünüyorum ![]() Fakat yukarıdaki bülbül bağırıyordu: "Validen kaderine küssün, ne yapalım ![]() ![]() Şevket merak etmesin, o görür, belki de daha güzellerini görür ![]() Fakat valideciğim, sen yine müteessir olma ![]() ![]() ![]() ![]() O güzel çayırın koyu yeşil bir tarafında, çamaşır yıkayan askerlerim saf saf dizilmişler ![]() ![]() Ey Allah'ım, bu ovada onun sesi ne kadar güzeldi ![]() ![]() Herkes, her şey, bütün mevcudat onu, o mukaddes sesi dinliyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün dünyanın dağdağa ve debdebelerini unuttum ![]() Ellerimi kaldırdım, gözlerimi yukarı diktim, ağzımı açtım ve dedim : -Ey Türklerin Ulu Tanrısı! Ey şu öten kuşun, şu gezen ve meleyen koyunun, şu secde eden yeşil ekin ve otların, şu heybetli dağların Halkı! Sen bütün bunları Türklere verdin ![]() ![]() ![]() "Ey benim Yarabbim! Şu kahraman askerlerin bütün dilekleri; ism-i celalini İngilizlere ve Fransızlara tanıtmaktır ![]() Diyerek bir dua ettim ve kalktım ![]() ![]() Dünyanın en güzel yerleri burası imiş ![]() ![]() Kadir'e mektup yazdım ![]() Valideciğim, evdeki senet vesaireyi kimselere kat'iyyen vermeyin ve sorarlarsa biz bilmiyoruz deyin ![]() Çantayı al, sandığa koy ![]() ![]() ![]() Fakat sen merak etme ![]() ![]() ![]() ![]() Valideciğim, çamaşır falan istemem, paralarım duruyor, Allah razı olsun ![]() Oğlun Hasan Etem 4 Nisan 1331 (17 Nisan 1915) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ergenekon
|
![]() -Ey Türklerin Ulu Tanrısı! Ey şu öten kuşun, şu gezen ve meleyen koyunun, şu secde eden yeşil ekin ve otların, şu heybetli dağların Halkı! Sen bütün bunları Türklere verdin ![]() ![]() ![]() Bu sözlere ne denir ,ne söylenir, ne yazılır, güç mü yeter kalem mi yazar, yürek susar sadece dinler ve sadece inler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
yosun_26
|
![]() ikinizlede aynı düşünceleri paylaşıyorum arkadaşlar vatan için herşeyi sewe sewe yapan atalarımın torunu olmakla ve Türk olmakla gurur duyuyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|