Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iki, milyar, otomotive, türkiye, yapacak, yatırım, yılda

Türkiye Otomotive İki Yılda 1 Milyar $ Yatırım Yapacak

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkiye Otomotive İki Yılda 1 Milyar $ Yatırım Yapacak

Türkiye otomotive iki yılda 1 milyar $ yatırım yapacak

Türk otomotiv sektörü 2010'a hızlı girdi Sektör 500 milyon doları bu yıl, 500 milyon doları gelecek yıl olmak üzere iki yılda toplam 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor
Tüm dünyayı derinden sarsan ekonomik krizde takvime alınmış, ancak başlanmayan yatırımları askıya alan firmalar, 2010'a tam gaz girdiler Türk otomotivi, kriz sonrasına hazırlık yapmaya başladı Otomotiv sektörü yaklaşık 500 milyon doları bu yıl, 500 milyon doları gelecek yıl olmak üzere en az 1 milyar dolar yatırım planlanıyor Ford Otosan'ın 2010'da 150 milyon dolar yenileme yatırımı yapacak Bu yıl 210 mühendisi daha işe alacak olan Ford Otosan'nın bu yatırımla Transit'i yenilemesi bekleniyor Şirket, kriz nedeniyle geçen yıl Transit modelinin yenilenme projesini ertelemişti Ford Otosan, 2010'da üretimini 205 bin adete, ihracatını ise 25 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor

ALTYAPI YATIRIMLARI DA VAR

Hyundai Assan, i20 modelini Türkiye'de üretmek için 75 milyon dolar yatırım yapıyor 500 kişilik ek istihdamla Mayıs 2010'dan itibaren üretilmeye başlanacak i20 için yapılacak yatırım tutarı yan sanayi firmalarının da yatırımlarıyla 150 milyon doları bulacak Geçen yıl 450 milyon euroluk yatırımla Doblo'yu yenileyen Tofaş, 2010'da da yatırımlara devam edecek Kriz nedeniyle altyapı yatırımlarını kısan Tofaş, ertelenen bu yatırımları bu yıl gerçekleştirecek Şirket, 130 milyon euroluk (180 milyon dolar) yatırımla mevcut modellerin yeni versiyonları üretecek

Ek yatırımla hem üretim hem ihracat artacak

Oyak Renault ise dördüncü nesil Clio'nun Türkiye'de üretilmesi için 275 milyon doları bulan bir ek yatırım planlıyor Şirket böylece Clio 4'ün ana üretim üssü olacak Bursa'da Clio 4'ün üretim kapasitesi 280 bin adede kadar yükseltilebilecek Toyota'nın Corolla Sedan başta olmak üzere toplam 200 milyon dolar yatırım yapması bekleniyor Türk otomotiv sektörünün lokomotif firmalarının dışında diğer firmaların da yapacağı yatırımların tutarının en az 50 milyon doları bulması bekleniyor Yatırımlarla Türkiye'nin üretim ve ihracatı da artacak
Haber Tarihi: 15032010

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com