![]() |
Gece İle Mum |
![]() |
![]() |
#1 |
peri
|
![]() Gece İle MumGece İle Mum / bekleyiş / "Bir kızıllık çöker, geceye hasret güne Vuslat aynalarda yanan gizli bir âhtır"* Saçlarını toplayıp yola koyulmuştu güneş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asırlardır süregelen gelenekti bu; seven beklerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() / kavuşma / Nazenin zülüflerini gösterdi gece dağlar ardından ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Hoş geldin" demek istedi mum, sevdiğine "Hoş geldin" demek istedi mum, en güzel sesi ile Ama olmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Hoş geldin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sesini duyuramasa da, sevdiğinin sesini duyamasa da memnundu halinden garip mum ![]() ![]() / terk ediş / "Terk etmeye başlar gece sevgilisini Ondan geriye kalan saydam bir siyahtır" Sessizliğin tenhasında sevgilisini mahzun bakışlarla süzerken ayrılık hissi doğdu mumun küçük yüreğinde ![]() ![]() ![]() "Tükenmez işte bu ıstırap şafağa dek Gece ile Mum`u ayıran bir sabahtır" Şafağın izi göründü uzaklardan ![]() "Hoş geldin" diyememişti mum; fakat "Gidiyorum" diyebilmişti gece Gidiyorum, dedi gece çekinmeden, zorlanmadan Asırlardır süregelen gelenekti bu; sevilen giderdi ![]() Seven beklerdi ![]() Sevilen giderdi ![]() Hain iki dudak arasından çıkan zalim bir üfleyişti bu aşkı bitiren
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten ![]() ![]() ![]() Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|