![]() |
Elektrikli Otomobil Sonbaharda Yollarda |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elektrikli Otomobil Sonbaharda YollardaElektrikli otomobil sonbaharda yollarda Elektrikli otomobil versiyonun seri üretim hazırlıkları bu yaza kadar bitmiş olacak ![]() Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, Bursa'daki fabrikalarında elektrikli versiyonun seri üretim hazırlıklarının yaza kadar biteceğini ve eylül ayından itibaren Fluence ZE'nin seri üretilerek dünyaya ihracatına başlayacaklarını belirtti ![]() Altyapı çalışmalarının hızlı bitmesi doğrultusunda da yerli müşteriyle buluşabileceklerini vurgulayan Tunalıoğlu, ''Eylül'e kadar bu çalışmaların meyvelerini alıp bu arabaları yerli pazarda Türk müşterisine de satar hale gelebiliriz'' dedi ![]() Tunalıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otomobilin icadından günümüze kadar toplumsal, teknolojik bütün değişimlerde büyük rol oynadığını ve Renault'un 112 yıllık tarihinde bu değişime devamlı yön verdiğini söyledi ![]() Kullanımda sıfır karbondioksit salımlı elektrikli otomobil üretiminin küresel ısınma sorununa cevap verebilecek devrimsel bir çözüm olduğunu belirten Tunalıolu, şöyle konuştu: ''Herkes elektrikli otomobil yapabilir ama herkes için elektrikli otomobili Renault yapar ![]() ![]() ![]() ![]() -''ELEKTRİKLİ OTOMOBİL SERİ İMALAT HATTINDAN ÇIKACAK''- Renault'un 2011 yılından başlayarak geniş ve farklı kitlelere hitap eden 4 elektrikli otomobili pazara sunmayı hedeflediğini ifade eden Tunalıoğlu, elektrikli modellerin ikisinin Fransa'da, birisinin İspanya, birisinin de Bursa Oyak Renault Fabrikası'nda üretileceğini hatırlattı ![]() Tarık Tunalıoğlu, ''Bu, bizim için çok büyük bir gurur vesilesi ![]() ![]() Tunalıoğlu, şunları kaydetti: ''Halen ürettiğimiz Fluence'den 13 santim daha uzun 200 kilo daha ağır elektrikli versiyonun seri üretim hazırlıkları bu yaza kadar bitmiş olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -''4 MİLYAR AVROLUK YATIRIM''- Renault-Nissan ittifakın, tüm dünyada elektrikli araç programının geliştirilmesi için 4 milyar avro yatırım yaptığını bildiren Tunalıoğlu, ''Elektrikli araba yatırımı Renault'un Türkiye'deki 42 senelik yatırımlarının bir bileşkesi ve toplamının neticesidir ![]() ![]() ![]() ![]() -''ÜRETİM REKORU YENİLENECEK''- Fluence ZE'nin Eylül 2011'den itibaren seri üretilerek dünyaya ihracatının başlayacağını bildiren Tunalıoğlu, elektrikli araçların Türkiye'de de satışa sunulabilmesi için altyapının tamamlanması, yollarda şarj istasyonlarının kurulması gerektiğine işaret etti ![]() Tunalıoğlu, Türkiye'de satışların eylülde başlayıp başlamayacağı sorusuna karşılık, ''Proje öncelikle ihracat projesi olarak başladı ![]() ![]() ![]() Bursa Oyak Renault Fabrikası'nda geçen yıl 300 bin sınırını ilk kez geçtiklerini ve 42 yıllık tarihlerinde üretim rekoru kırdıklarını vurgulayan Tunalıoğlu, ''Günde 3 vardiya ve haftada 6 gün çalışmaya devam ederek geçen sene 307 bin otomobil ürettik ![]() ![]() Tarık Tunalıoğlu, 2011 yılında elektrikli otomobil üretim hedeflerine ilişkin olarak ise şunları kaydetti: ''Bu altyapının oluşmasına ve müşteri kitlesine bağlı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AA |
![]() |
![]() |
|