Şeftalili Jöleli Pasta |
11-19-2009 | #1 |
b@ron
|
Şeftalili Jöleli PastaMalzemeler 2 adet şeftali 3 paket jöle 1 paket petibör bisküvi (175 gram) 6 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı fındık Hazırlanışı 1 Seftalilerden bir tanesi soyulup dilimlenir 2 Kalıp sudan geçirilir 3 İçine dilimlenen şeftaliler dizilir 4 Diğer tarafta bir paket jöle üzerindeki tarife göre hazırlanır 5 Hazırlanan jöle dilimlenmiş şeftalilerin üzerine dökülüp dondurulmak üzere buzdolabına kaldırılır 6 Seftalili ve jöleli kısım donduğu zaman ikinci paket jöle kutudaki tarife göre hazırlanır 7 Hazırlanan jöleye yoğurt ilave edilerek balon çırpıcı ile iyice karıştırılır 8 Hazırlanan karışım dondurulmuş bölümün üzerine dökülüp donamk üzere dolaba kaldırılır 9 Yoğurtlu bölüm de donduktan sonra bisküviler kırılır (Un ufak edilmez) 10 Üçüncü paket jöle de tarife göre hazırlanır 11 İkinci şeftalinin kabukları soyulup çekirdeği çıkarıldıktan sonra püre haline getirilir 12 Fındıklar dövülür 13 Seftali püresi fındık kırıkları ve jölenin 2/3′lük kısmı bisküvilerle karıştırılır 14 Oluşan bisküvi hamurunu donmuş yoğurtlu kısımın üzerine dikkatlice yerleştirin 15 Kalan jöleyi de üzerine boşaltıp buzdolabında dondurun 16 İkram edeceğiniz zaman kalıptan çıkartın Notlar *Kalıptan kolay çıkması için tabanını ılık suya tutabilirsiniz Ayrıca kenarlarından bıçakla geçmeniz gerek *Ya da benim yaptığım gibi streç film koyabilirsiniz Ama dikkat edin film katlanıp benim pastamdaki gibi bir görüntüye sebep olmasın
__________________
|
|