11-19-2009
|
|
oscan28
|
Kanada'da Polis Öldüren Türk Yargılanıyor
KANADA'DA POLİS ÖLDÜREN TÜRK YARGILANIYOR: Uyuşturucu satıcısıydı ve polis baskınında polis öldürdü![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Kanada'nın North West Territories eyaletinin Hay River kentinde Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP) görevlilerinden Christopher Worden'ı öldüren Emrah Bulatçı (25), dün hakim karşısına çıktı
Mahkemede ''Onu öldürmek istememiştim'' diyen Emrah Bulatçı, arkadaşıyla uyuşturucu satıcılığı yaparken polislerin baskınına uğradıklarını belirterek, 6 Ekim 2007'de meydana gelen olayı anlattı
Emrah Bulatçı, arkadaşıyla o bölgedeki satışı sabaha karşı bitirdiklerini, başka bir bölgeye gitmek için taksi çağırdıklarını, araca binmek üzereyken unuttuğu silahını almak üzere eve gittiğini belirtti
Bulatçı, ''Eve gittim, silahı aldım Tam çıkacakken polisi gördüm Bana durmamı ve ellerimi havaya kaldırmamı söyledi Paniklemiştim, kaçmaya başladım Apartmandan dışarı çıktığımda silahımı çıkardım Çok hızlı koşuyor ve izlemekten vazgeçmiyordu Bacağından vurup takip etmesini önlemek istedim 3 metre kadar gerimdeydi Döndüm, durdum ve 2 el ateş ettim Warden üzerime yığıldı Öldüğünü sonra öğrendim'' dedi
Christopher Worden'ın ailesinin de katıldığı duruşma ertelendi
|
|
|