Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başladı, çocuk, koltuğu, kullanma, zorunluluğu

Çocuk Koltuğu Kullanma Zorunluluğu Başladı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeni yasaya göre çocukları ile arabada seyahat eden ebeveynler çocukları yolculuk ederken, çocuklarının kilosu 36 kilonun altında ise çocuk oto güvenlik koltuğu kullanması gerekiyor Bu uygulama bir çok ebeveynin maddi açıdan canını sıksa da güvenlik anlamında güzel bir uygulama olmuş

Kurallara uymayan velilere 62 TL para cezasına çarptırılacak ve 15 ceza puanı uygulanacak

Yasa 1 Haziran 2010 günü itibariyle uygulamaya girdi O yüzden çocuk koltuğu almayan veliler çocuk koltuğu almayı ihmal etmesinler

Çocuk Koltuğu satıcıları yaşadı

Bu uygulama en çok da çocuk koltuğu satanları sevindirecek Bir çok web sitesi çocuk koltuğu satışına bile başlamış Hal böyle olunca da buradan da iyi rant elde edilecek gibi duruyor

Fiyatlar da el yakan cinsten hani 250 TL üzeri olan bu koltuklar zorunlu olduğu için satışları artıracak ama eminim trafik cezaları da havada uçacak

Bu uygulama da avrupa birliği uyum süreciyle alakalı olduğunu düşünüyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com