|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
annelerindencüveyriyye, binti, haris, müminlerin |
![]() |
Müminlerin Annelerinden:CÜVEYRİYYE BİNTİ HÂRİS |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Müminlerin Annelerinden:CÜVEYRİYYE BİNTİ HÂRİSCüveyriyye ![]() ![]() ![]() ![]() İki deveyi de getir! Bunların içinde çok iyi cins olan iki deveyi kıyamayıp ![]() ![]() ![]() - Falan yerde sakladığın iki deveyi de getir! Hâris ![]() - Şehadet ederim ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böylece iki oğlu ve kabilesinden birçok insanla beraber müslüman oldu Resulullah efendimiz develeri alıp ![]() ![]() ![]() Müslüman olan Cüveyriyye’yi Resulullah efendimiz babasından isteyip ![]() Eshab-ı kiram ![]() ![]() - Biz Resulullahın ailesinin ![]() ![]() ![]() Bu hâl yüzlerce esirin azat olmasına ![]() - Ben Cüveyriyye kadar kavmine hayrı dokunan kadın görmedim HzCüveyriyye ![]() ![]() ![]() Hep böyle mi yaparsın? Hz Cüveyriyye şöyle anlatır: “Bir sabah ibadetle meşgul idim Resulullah uğradığında ![]() ![]() - Sen hep böyle mi yaparsın? - Evet - İstersen sana birkaç kelime öğreteyim de ![]() Şu duâyı öğretti ve üçer defa tekrarlamamı söyledi: Sübhânallahi adede halkıhi Sübhânallahi zînete Arşihi Sübhânallahi ridâ nefsihi Sübhânallahi midâde kelimâtihi Hz Cüveyriyye 576 yılında Medine’de vefat etmiş ![]()
|