Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
almıyor, aracımı, aracın, devrini, kanalı, karşı, noter, olmaksızın, sattım, taraf, üzerine

Aracımı Noter Kanalı Olmaksızın Sattım, Karşı Taraf Aracın Devrini Üzerine Almıyor?

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aracımı Noter Kanalı Olmaksızın Sattım, Karşı Taraf Aracın Devrini Üzerine Almıyor?

Aracımı noter kanalı olmaksızın sattım, karşı taraf aracın devrini üzerine almıyor?

Trafik hizmetleri Başkanlığımızın 12081999 Tarihli Noter satışı olmayan araçlarla ilgili yazılarında, Araçlarını noter satış senedi ile satmayan araç sahiplerinin dilekçe ile müracaatlarında ne gibi işlemin yapılacağı aşağıda açıklanmıştır;

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 20Maddesinde; " Noterlerce yapılmayan her çeşit satış ve devirler geçersizdir" denilmektedir Bu nedenle, noterler dışında aracı devir alanla satan arasında akdedilen ve el senedi olarak tabir edilen belgelerin tescil kuruluşlarımızca kabulü mümkün görülmemektedir

Kanunun 20maddesinde belirlenen şekle aykırı olarak "el senedi" ile yapılan satışa müteakip vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenilmesi amacıyla aracın devri için noter satış senedi düzenlenmesi yönünde uyarılmaları, bunun mümkün olmaması ve alıcı şahsın noter satış senedi yapmaya yanaşmaması veya ilk sahibinin aracı devretmesini takiben bir çok el değiştirmesi durumunda konunun adli mercilere intikal ettirilerek bu makamların vereceği karara uygun hareket edilmesi gerekmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com