Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ebadım, için, iyileştirmek, lastik, olmalı, tutuşu, yol

Yol Tutuşu İyileştirmek İçin Lastik Ebadım Ne Olmalı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yol tutuşu iyileştirmek için lastik ebadım ne olmalı

195/65 R 15 ebadında lastik kullanmaktayım Araçlının güvenlik ve yol tutuşunu daha iyileştirmek açısından hangi ebatta lastik kullanabilirim?

1150 kg boş ağırlığa sahip olan aracınızın, 16 litre ve 105 HP gücündeki motorunun performansını 195/65 R 15 ölçülerindeki lastiklerin yardımı ile yere vermesi aslında ideal bir seçimdir Yol tutuş ve güvenlik sadece lastiğin özelliklerine bağlı değildir Aracın süspansiyon sisteminin ve süspansiyon ayarları, ön düzen geometrisi yerden yüksekliği, rot ayarları ve hatta fren sisteminin kusursuzluğu da güvenlik ve yol tutuş konusunu oluşturan önemli faktörlerdir Evet, kalitesi iyi olmayan sert tabanlı ve sert yanaklı bir lastikle yüksek sürat yol ve viraj kullanımlarında sorunlar yaşanabilir ancak daha kaliteli bir lastikle değiştirmeksizin, sadece geniş tabanlı lastik uygulamalarıyla yol tutuş iyileştirilemez Bence lastiklerinizin ölçüleri ideal ancak yüksek performans tipi, yumuşak hamurlu lastiklerin uygulanması, kullanım konforunuzu bozmadan, daha fazla güvenlik ve yol tutuş taleplerinize cevap verecektir

kaynak:milliyet

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

araba lastikleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com