![]() |
Ekonomik Yakıt Tüketim Kuralları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekonomik Yakıt Tüketim KurallarıEKONOMİK YAKIT TÜKETİM KURALLARI Eskiler yakıt tasarrufu yapmanın altın kuralının gaz pedalına ayağın altında yumurta varmış gibi basmak olduğunu söylerler Otomobil sadece dur-kalklarda ya da yüksek hızlarda değil, gaz pedalına gereksiz yere fazla basıldığında da aşırı yakıt tüketir Kullanım ve teknik bakımlara ilişkin önerilerimize uyarak yakıt tüketiminizi önemli oranda azaltabilirsiniz |
![]() |
![]() |
![]() |
Ekonomik Yakıt Tüketim Kuralları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekonomik Yakıt Tüketim KurallarıAz yakıtla, çok yol nasıl yapılır? Hızla artan akaryakıt fiyatlarıyla mücadele etmenin en iyi yolu olabildiğince sakin otomobil kullanmaktan geçiyor ![]() Geçtiğimiz yıl ülkemizdeki akaryakıt fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 15’lere varan oranda artış gösterdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gaz pedalıyla dost olun! Halk arasında ağızdan ağza dolaşan bir deyim vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yokuş çıkarken az yakıt tüketmek için yüksek viteste tam gaz yapmaktansa daha düşük viteste yarım, hatta çeyrek gaz yapmak daha doğru olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rölantide ısıtmayın! Motoru rölantide ısıtmak yakıt tüketimini artırır ![]() ![]() Yapılan bir teste göre 1 ![]() ![]() ![]() ![]() Doğru viteste ilerleyin! Birinci vites otomobile hareket vermek için tasarlanmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak hiç bir zaman fabrika verisi olarak açıklanan yakıt tüketimine ulaşmayı hayal etmeyin ![]() ![]() Otomobili yol ve trafik koşullarına uygun kullanın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Otomobilinizi hafifletin Otomobilinizin üzerine monte ettiğiniz eşya yüklü portbagaj 100 km mesafede 2 litre, boş portbagajsa otomobilin aerodinamik yapısını olumsuz etkileyeceğinden yakıt tüketimini ortalama 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 10 ipucu 1- Aşırı hız yapmayın, yüksek devirlerde otomobil kullanmayın ![]() 2- Ani kalkıştan ve frenden kaçının ![]() 3- Yokuş aşağı inerken gazdan ayağınız çekin; vitesi boş atmayın, kontağı kapatmayın 4- Fazla ağırlıklardan kurtulun ![]() 5- Aerodinamik yapıyı bozan eklentileri sökün ![]() 6- Hava filtresini sık sık değiştirin ![]() 7- Lastiklerinizi sık sık kontrol edin, hava basınçlarını fabrika verilerinde tutun ![]() 8- Hız sabitleme sistemini sadece düz yollarda kullanın ![]() 9- Uzun süre hareketsiz duracaksanız motoru kapatın, rölantide çalıştırmayın 10- Yaz aylarında klimayı ihtiyaç duydukça kullanın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|