Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
belediye, birimleri, görev, trafik, yetkileri

Belediye Trafik Birimleri, Görev Ve Yetkileri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Belediye Trafik Birimleri, Görev Ve Yetkileri

Belediye trafik birimleri, görev ve yetkileri :

MADDE 10 - (Değişik: 18/1/1985 - KHK 245/3 md aynen kabul:28/3/1985 - 3176/3 md)

Bu Kanunla belediyelere verilen görevler il ve ilçe trafik komisyonlarıve mahalli trafik birimleri ile işbirliği yapılarak yürütülür

a) Kuruluş :

Her belediye başkanlığı bünyesinde, hizmet kapasitesi göz önünde tutularakİçişleri BakanlığıÕnca tespit edilecek ölçülere ve genel hükümlere göre,belediye trafik şube müdürlüğü, şefliği veya memurluğu kurulur

b) Görev ve yetkiler

1 Yapım ve bakımından sorumlu olduğu yolları trafik düzeni ve güvenliğinisağlayacak durumda bulundurmak,

2 Gerekli görülen kavşaklara ve yerlere trafik ışıklı işaretleri,işaret levhaları koymak ve yer işaretlemeleri yapmak,

3 Karayolu yapısında ve üzerinde yapılacak çalışmalarda gerekli tedbirlerialmak, aldırmak ve denetlemek,

4 Karayolunda trafik için tehlike teşkil eden engelleri gece veyagündüze göre kolayca görülebilecek şekilde işaretlemek veya ortadan kaldırmak,

5 Yol yapısı veya işaretleme yetersizliği yüzünden trafik kazalarınınvuku bulduğu yerlerde, yetkililerce teklif edilen tedbirleri almak,

6 Çocuklar için trafik eğitim tesisleri yapmak veya yapılmasını sağlamak,

7 Bu Kanun ve bu Kanuna göre çıkarılan yönetmeliklerle verilen diğergörevleri yapmak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com