![]() |
Faili Bir Meçhul'e Sesleniş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Faili Bir Meçhul'e SeslenişYineliyorum seni… Kim bilir kaçıncı sayfalarda kaldı gözyaşlarım; gelmedin, hiç olmadın ve beni hayata bağlamadın diye… Tebessümlerimi; beyaz renkli bir silgimle silerek, oluşan tortuları cam kavanozuma yerleştirip, sakladım ![]() İki yüz on altıncı sayfa; yoksun, belki de olmayacaksın ![]() ![]() Faili meçhul! Dağılan saçlarımın tellerinde seyir ediyorsun, ürperiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Virgüle bağladım seslenişlerimi… Depremler oluşuyor içimde; yüreğim tam enkaz altında kalacak ki, seslenişlerim sayfalara döküldükçe önlüyor ölümleri… Virgülün de payı var tabii ki, bağlıyor birbirine her birini ve kötünün yanına ekliyor güzellikleri… Yıldızlar düşerken takılıyor kirpiklerimin uçlarına ve ben her düşüşün ardından daha çok yorulurcasına yumuyorum gözlerimi sonsuzluğa… Sayıklamalardayım; “Faili meçhul, geç kalma” dercesine… Oturduğum iskemlemin kenarından tutunarak, açıyorum gözlerimi yavaşça ![]() ![]() ![]() Hazır ol yüreğim! Faili bir meçhul her an gelebilir Gönül sokağına ve alıp götürebilir Aşkın kurşunlarını dizmek için şakağına ![]() Ki sen suskun, sen uçarı “durma vur” Diyeceksin derin çığlıklarınla… Korkma yüreğim! Canın hiç acımayacak, aksine için huzurla dolacak; çünkü aşk kurşunuyla vurulmaya değecek gelişi, biliyorum ![]() ![]() Kim bilir hangi vakti kolluyor gelmek için sana… Huriye Özdemir |
![]() |
![]() |
|