![]() |
Rengi Kaçan Düşler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rengi Kaçan DüşlerYabancı mevsimlerin cemresiyim ben… Ezgiler yazarım doğmayan sevdalara, sonra onları da öldürür iliştiririm tırnaklarımla kazdığım ölü topraklara ![]() Kim bilir hangi şehrin sevdası son yolculuğuna doğru yol almaktadır ![]() Kesin oralarda mevsim şimdi sonbahardır, sarı yapraklar; ölü sevdaların üzerinde uçuşuyordur ve İki damla yaş gözlerde siyahlara bürünmüş vaziyette son yolculuğuna uğurlanıyordur ![]() Farkında mısın ey yâr; giden seni, kalansa beni anlatmaktadır ![]() ![]() Söylesene yâr! Kim öldürdü bizim sessiz mutluluğumuzu? Hiç unutmam gidişini, mimlenmişçesine duruyor aklımda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hâlâ aklımda ki sen yanları almıyor gidişinin yersiz sebebini ![]() ![]() ![]() Zamanın akıntısına bırakırken yüreğimi, az kalsın boğuyordum ölü topraklardaki gözyaşlarımla ![]() ![]() ![]() Peki ya bense; ![]() ![]() ![]() Genzime kaçan sözlerini üvezin gölgesine emanet ederken, ihaneti gölge gibi sırtlanıp üstüme seviştirdim bedenimi başka bedenlerle… Ruhumu sorma, o yok! Firar şimdilerde… Bu aralar hayli üzgünüm de, sakın ola ilişme! Düşlerimin rengi rengârenkken, gecenin gölgesini kıskanan griye dönüştü sayende… Uğraşma boşuna, benim düşümün rengi artık budur ve renkleneceği de meçhuldür ![]() Sahi, senin düşlerinin rengi ne renktir? Huriye Özdemir |
![]() |
![]() |
|