![]() |
Ben Seni ßilmeden Sevdim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Seni ßilmeden Sevdim, seni; adını bilmeden sevdim ![]() ![]() ![]() ![]() Ben seni, yaşını bilmeden, gözünü-kaşını bilmeden sevdim ![]() Ve, “yar”lığa süzülüşünü ![]() Ben seni, sesini duymadan sevdim ![]() ![]() ![]() Ve duymadan nefesini ![]() Ben seni adını bilmeden sevdim ![]() ![]() ![]() Ama; sevdim! ![]() ![]() Üşüyüşünü sevdim ![]() ![]() ![]() Üşüyüşünü sevdim onüçüncü ayın ilk günü; “Gel, ısıt” deyişini! ![]() ![]() Bekleyişini sevdim beşinci mevsimin gün bitimlerinde, bilerek gelmeyeceğimi ![]() ![]() ![]() Akşam alacalarının gönlüne yürüyüşünü sevdim ![]() ![]() ![]() Ve, kıpırtısız, karanlığa gömülüşünü sevdim ![]() Bir de; “Gel, ışıt” deyişini! ![]() ![]() Ben seni, adını bilmeden sevdim ![]() İhtiyacım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İsimler koydum sana; bahar yelim, çiçek tarlam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seni, adını bilmeden sevince öğrendim; seni sevmek için gerekmiyordu ismini bilmem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben, seni; yaşını bilmeden sevdim ![]() ![]() ![]() Ben seni, gözünü-kaşını bilmeden sevdim ![]() Ben seni, sesini duymadan sevdim ![]() Ve hatta öğrenmeye korkarken, bilmeye kıyamazken seni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seni sevdim ![]() İçime salıncaklar kurdum gönlümün ipleriyle ![]() ![]() ![]() Oturdun, sallayamadım; dokunurum diye korkumdan! Dolaştın boynuma bir sarmaşık gibi; okşayamadım ![]() ![]() ![]() ![]() Dalgalarını taramamış olan parmaklarım yabancı saçlarına ![]() ![]() ![]() Ve hâlâ bilmiyorum, gözlerin ne renk? ![]() ![]() Ve ben sana hâlâ seni sevdiğimi söyleyemedim! ![]() ![]() Ama ben seni; adını bilmeden, yaşını bilmeden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seni, “bilmeden” sevdim! Senin olmadığın ve benim olmadığım bir sokaktaki köşebaşında çarpıştı duygularımız! Döküldü içindekiler ve döküldü içimdekiler ![]() ![]() ![]() Sen yoktun orda ve ben de yoktum; Ama sevda vardı! Ve, ben; seni adını bilmeden sevdim |
![]() |
![]() |
|