![]() |
Herkes Ve Herşey İçin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Herkes Ve Herşey İçinHerkes ve Herşey İçin Hayır ![]() Olamaz ![]() Sevgilim, sen de mi kızdın bana? Niçin? Bak geldim, çiçek de getirdim, ama, ama ![]() ![]() ![]() yapmadım sana! Solgun bir yüzle, düştüm kaldım sendeleyerek ![]() Sokak döndü durdu çevremde ![]() Duydum kesik kesik fren seslerini ![]() Esiyor rüzgar acıtıyordu yanaklarımı ![]() Bu denli kargaşa hiç olmamıştı ![]() Başkentin karmaşasında baktım çevreme çok sert bir yüzle ![]() Hüzünlü, sanki ölüm döşeğindeydim ![]() Yüreğim de yitik bu arada ![]() Bir kötülük yapmıyorsun bana, ama ilgilenmiyorsun da benimle ![]() Artık hüç umurunda değilim ![]() Aşk! Sen vardın usumda hep ![]() Yeter! Bitirin bu aptalca oyunu ![]() İsterseniz eleştirin beni, en görkemli serseriyim ben ![]() Anımsar mısın? Sırtındaki haçın altında iki büklümken bir anlığına durdu İsa ![]() Onu izleyen kalabalık bağırdı o anda gülerek: 'Yürüsene, aptal! ' dediler ![]() Doğru! Acımasızsın ![]() En zorlu gününde bağırırsın bir zavallıya ![]() Rahat vermez, kargışlarsın onu ![]() Ama biz hazırız zaten buna ![]() Durumlar işte böyle! Ant içerim ki dürüst olacağım, bir kız verin bana ![]() Genç güzel bir şey olsun ![]() Hiçbir kötülük etmeyeceğim, yalnızca saflığını bozacağım onun iğneleyici sözlerimle ![]() Göze göz! Dişe diş! Hiç aralıksız düşündüm binlerce kez öç almayı ![]() Korkutun isterseniz beni ![]() Suçlu ortada zaten değil mi? Göze göz! Dişe diş! Öldürün gömün beni ![]() Kurtulurum oradan, yaparım elimden geleni ![]() Ama bir köpek gibi, geleceğim arkanızdan sizin, saldıracağım size hep! Geceleyin birden uyanaksın ![]() Çünkü gürleyeceğim bet sesimle ![]() Hiç rahat yüzü de vermiyorsun bana ![]() Kalmadı farkım bir tutsaktan ![]() Ama güçlüyüm yine de ben! Boynuzları tellere takılmış bir geyik gibiyim ![]() Gözlerim kan çanağına dönmüş ![]() Bir zavallı da olsam dikileceğim bütün gücümle göstereceğim herkese yüzümü ![]() İnsan kaçamaz! Pis, pişman bir durumda ![]() Gerekirse yatar soğuk taşlarda ![]() Ben de çizeceğim bir dinsizin resmini Çar'ın kapısına ![]() Kuruyun ırmaklar, dindiremesin Çar susuzluğunu ![]() Onu ilençleyin! Güneş, ışığını harcama onun için boşuna! Binlerce yoldaşım dışlansın alanlarda! Ve en sonunda geldiğinde o çağların ötesinden üşüyerek, anlayacak son günlerini tükettiğini ![]() Haydutları, kıyıcıları kurtaramayacak onu ![]() Gün doğuyor ![]() Açıldıkça açılıyor gökyüzü, yutuyor geceyi yavaş yavaş ![]() Pencereler ışıl ışıl tavalar sımsıcak ![]() Dökülüyor güneş kentin üzerine ![]() Ey kutsal öç! Önderlik et bana çok güçlüsün yaşıyorsun dizelerimde ![]() Benim bu yüreğim, söyleyecek sana her şeyi tıka basa dolu o ![]() Geleceğin insanları! Nasılsınız? Tanımalıyım sizi ![]() Buradayım, bütün acılarımla ![]() Yaralarım sızlıyor ![]() ![]() ![]() Size bırakacağım her şeyimi o mutlu ülkümü ![]() (1916) Vladimir Vladimiroviç Mayakovski |
![]() |
![]() |
|