![]() |
Dilimde Hiçliğe Dökülen Bi Ah Geceye Geceden Gelene Eyvalla |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dilimde Hiçliğe Dökülen Bi Ah Geceye Geceden Gelene EyvallaDilimde Hiçliğe Dökülen Bi Ah ![]() ![]() ![]() Bir şiir yaslamalı dedim şimdi geceye, Bir aşk sığdırmalıydı imgeler miktarı ![]() ![]() Hayal ötesi bir yolculuk firarlarım ![]() Akıl sızısı bir yolsuzluk adımlarım ![]() Geceyi bir kalem konuşturur da, Dilimi neden hep bir elim susturur ? ![]() ![]() Geceyle inceden muhabbet kandırmacasındayım ![]() Katedeceğim yol, olsa olsa bir kalem bir kağıt arası ![]() ![]() Yanında bir bardak çayla, Sadece aşk ve ayrılık kavgası ![]() ![]() Anlaşamıyoruz Bitmez tükenmez bu kalemin karası ? ![]() ![]() Nerededir acaba şu kavuşmaların ustası ? ![]() ![]() Ölgün topraklarda akıyor hayat ![]() ![]() Ne zaman bir "aşk" eksem hep ayrılık biçiyorum ![]() Bir tutam gözyaşı eksem, bir otobüs devriliyor uçurumlardan aşağı ![]() ![]() Sessizce ömrüme ![]() ![]() Boğuşuyorum boğazımda ki iple ![]() ![]() Hayallerim alaşağı ediliyor ![]() ![]() "Bir umut" Bir umut olmalı şurda biryerlerde ![]() ![]() Aranıyorum! Tutunamadığım ve bir daha tutmaya şansımın olmadığı "yar"in ellerinde ![]() ![]() Yokluk ![]() ![]() Kendime dönüyorum ![]() ![]() Kendi elimden tutuyorum ![]() ![]() Yorgunum ![]() ![]() Kendimleyim… Gözlerim, önüm, arkam ben ![]() Sağım, solum, kalem kağıt sen ![]() ![]() Dopdoluyum ![]() ![]() Voltasızlığımda voltalıyorum ![]() Düş yorgunuyum ![]() ![]() Uyku akıyor caddelerden öyle ıslak ıslak, çakıl taşları sürükleniyor kaldırımlarda ![]() ![]() Nereye gittiğini bilmez mi bu yağmur her seferinde ? ![]() ![]() Canım yanıyor ![]() ![]() Artık ağrılarıma yağmur duası da kar etmiyor ![]() ![]() Kapıyorum penceremi ![]() Geceye açıyorum içimi ![]() Duy ey gecenin sessizliği ![]() ![]() Ben şimdi geldim mi ? ![]() ![]() Yoksa hiç gitmedim mi ? ![]() ![]() Üç harften asıyorlar bedenimi ![]() ![]() Ölüme cesaretlidir, yüreği aşk’a gelenler ![]() Oysa en ürkek dokunuşlardır aşk’a değip geçenler ![]() Peki kim bu ellerimi delip gidenler ? ![]() ![]() Hangi korkunun bedeli bu yük ? ![]() ![]() Hangi cesaretin bedeli bu düş ? ![]() ![]() Yankılanıyor sesim candamarlarımda ![]() ![]() Kimseler duymaz mı sessizliğinin sesini ? ![]() ![]() Kimse görmez mi nefessiz tükenişleri ? ![]() ![]() Önüm arkam sağım solum soru işaretleri ![]() ![]() Uzanıyorum ufuksuz bir boşluğa, Uçurtmalarımı saldım ![]() Herkese kafa tutacak kadar güçlüyüm sanki ![]() Sevgili’nin bir bakışında yıkılacak gibi olsamda, Güçlüyüm işte ![]() ![]() Sormayın ![]() ![]() "Sanma"yın da ![]() ![]() Uzak bir yerdeyim ![]() ![]() Şehirden ve zamandan asırlarca uzakta belki ![]() ![]() Sahil kenarında oturuyorum hayallerimle ![]() Yalınayak, Kumları iliklerime kadar hissetmek için, Savunmasız kalmayı seçtim ![]() ![]() Bir "ah" ![]() ![]() ![]() Kalkıyorum hayallerimden, bakınıyorum ![]() Ağlarına körpe yürekler takılmış yine ![]() ![]() "Yakalandılar, yaralandırlar bir kere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazıları nefretle, bazıları da acıyla bakıyor yerde can çekişen bir kalbe ![]() ![]() Ah şu aşk! Ah bu deniz! Ah o yürek! Kaç seferde aklın başına gelecek ? ![]() ![]() Bırakın denize! Nasılsa o dönüp dolaşıp yine buraya gelecek ![]() ![]() Salınıyor yaralanmış her kalp, hiç yakalanmamış gibi ![]() Ve ne acıdır ki salından da öyle zannediyor kendini ![]() ![]() Kendime de pay çıkartıyorum nitekim ![]() ![]() Nasıl olsa o ağlardan kurtulup buraya gelmiş birisiydim ![]() Gece düşüyor sabahın üzerine tepetaklak ![]() ![]() Bir "yar" sesinde perdeleniyor ışıklar ![]() Hayallerimi itinayla bir kenara bırakıyorum ![]() Üstüm kapalı! Nasıl olsa "yar" hiçbirine bakıp uyanmayacak ![]() ![]() Nasıl olsa "yar" benim hiçbir sabahım da doğmayacak ![]() ![]() Üşüten bir gün doğumu ![]() ![]() "Yar" kokusundan bir ceket örüyorum kendime ![]() Şehrin herhangi bir yerinde, zamanın bir yerinde, Omzuma sarınamadığım ceketine nakışlar işliyorum ![]() Oysa ne kadarda yakındım o sıcaklığa o gün ![]() ![]() Neden kendi elimle kendimi kovmuştum ? ![]() ![]() Bilmiyorum ![]() ![]() Acının kılıfını dikmeye başlıyorum yine, geceye hazırlık gibi ![]() ![]() Oysa sabah yeni geldi şehre ![]() Henüz gelmemiş gecelerin hazırlığı bu içimde ki ![]() ![]() Gelmeyenlerden geleceklere hazırlık benimkisi ![]() ![]() Hüznüme küçük kalıyor bütün kılıflar ![]() ![]() Uyduramıyorum üzerime tam oturan bir aşk kendime ![]() ![]() Dilimde hiçliğe dökülen bir "ah" ![]() ![]() Gözlerim de yakılmış köprülere yakılan bir "eyvah!" Geceye, geceden gelene Eyvallah! ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|